- hirdetés -

Az orosházi nagycsaládosok azért gyűltek össze szombaton a művelődési házban, hogy együtt készülődjenek a közelgő karácsonyra. A zsúfolásig megtelt koncertterembe még a Mikulás is ellátogatott, a kicsik legnagyobb örömére.Minden évben hagyomány, hogy a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) karácsonyváró rendezvényt szervez tagjainak. Nem volt ez másképp idén sem. A december 9-én tartott eseményen több mint 300-an voltak jelen, ami 60 családot jelent. Az ünnepvárás jegyében gyűltek össze a nagycsaládosok, hogy közösségi körben készüljenek a karácsonyra.

A karácsonyváró ünnepségen kicsik és nagyok kézműves foglalkozások keretében alkothattak. Népszerű volt a gipszfestés, és a kávéskapszulából készülő karácsonyfadísz. Az ügyes kezűek megtanulhatták, hogyan készítsenek harisnyából például angyalkát, vagy különböző virágokat. A legkisebbeket pedig játszószőnyeg várta, sok-sok játékkal.

Izgatottan várták a gyerkőcök a karácsonyi ajándékot (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

– Olyan szabadidős programokat kínálunk a családoknak, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy jobban összehozza őket. Nagyon fontos az összetartó erő és a karácsonyváró ünnepség jó alkalom arra, hogy erősítsük az egymás iránti szeretetet. Tagcsaládjaink mindig nagyon várják ezt az eseményt, hiszen ezen a napon kikapcsolódhatnak, együtt lehetnek, valamint olyan karácsonyi díszeket is készíthetnek, amellyel a lakásukat díszíthetik. Szeretném megköszönni támogatóinknak, hogy hozzájárultak a mai rendezvényhez. Általuk sok gyermeknek váltottuk valóra a karácsonyi kívánságát, valamint egy olyan rendezvényt tudtunk számukra szervezni, amelyen jól érzik magukat – fogalmazott Benedek Szilvia, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régiós titkára.

A Télapó sem hiányozhatott a rendezvényről, ám megérkezése előtt a gyerekeknek énekléssel be kellett csalnia a terembe a nagyszakállút. Nagy volt az izgalom az apróságok körében, amikor végre eljött, akit rögtön körbevettek a gyerekek. A zsákjából plüssfigurákat és szaloncukrot osztott, mosolyt csalva a kicsik arcára.

A karácsonyváró rendezvényre rajzpályázatot is hirdetett az egyesület, melynek több, mint 72 alkotását a koncertteremben ki is állítottak. A gyerekeknek a szívük vágyát kellett lerajzolnia. A díjazottak kívánsága teljesült, de mindenki kapott valamilyen ajándékot.

Kreatívkodhattak is a fiatalok (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A program ideje alatt karácsonyi ajándékbörzét is tartottak, kedvezményes áron lehetett vásárolni, például mézet, lekvárt, és gyertyát. A családok választhattak ingyenesen elvihető könyvek közül, a szépirodalomtól kezdve az ifjúsági regényeken át, egészen a különböző mesekönyvekig.

A rendezvényen a Fénysugár Bábcsoport előadásával szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Aki a programok közben megéhezett, az a koncertterem előtt szendvicset, valamint péksüteményt fogyaszthatott meleg teával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.