- hirdetés -

Annak idején hagyományteremtő szándékkal hozta létre Orosháza képviselő-testülete a babaköszöntő ünnepséget. Az évek során rengeteg újszülöttet köszönthettek már a város új lakójaként, május 8-án pedig a 2023-as év második félévében született kisbabákat és szüleiket várták a Petőfi Művelődési Központba.

A Szokolay-terembe lépve máris egy kis ajándékkal üdvözölték a családokat a babaköszöntő ünnepségen. A meghívást sokan elfogadták, így szép lassan a gyermekek hangjától volt hangos a terem. A május 8-i eseményre azt a 68 újszülöttet várták, akik 2023. július 1. és december 31. között jöttek világra. Köztük volt Papp Dávid és Pappné Marton Erzsébet lánya is Maja, aki július 30-án született.

– Ritka alkalmak egyik ez, egy nagyszerű kezdeményezés a város részéről. Egy családbarát és jó közösség tud találkozni ennek köszönhetően. Az utalvány egészét természetesen a kislányra költjük, játékokra, melyek a fejlődését szolgálják. Most minden tetszik neki egyébként, de alapvetően is egy mozgalmas kisgyerek, egy percre sem áll meg, csak amikor alszik – mondta a két boldog szülő mosolyogva.

A megnyitó elején kiemelték, a képviselő-testület azért hozta létre az eseményt, hogy ezzel is kifejezze milyen nagy érték egy gyermek születése. A színpadon ezután az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai verssel és dallal köszöntötték a családokat.

– Nagyon örülünk, hogy idén itt tudunk lenni. Amikor az előző gyermekünk született még tartott a koronavírus, így kicsit személytelenebb volt a csomag átadása. Ez annál sokkal jobb, egy nagyon kedves gesztus a város részéről, hogy köszöntik az újszülötteket. Az utalványból mi autósülést szeretnénk vásárolni – árulta el Szabó-Kiss Zsuzsanna és Szabó Péter, akiknek lánya, Kátya november 2-án született.

A köszöntők sorát Dávid Zoltán polgármester folytatta, aki hangsúlyozta, felemelő érzés számára, hogy találkozhat a családokkal és együtt örülhet annak a csodának, akit a karjaikban tartanak.

– Nincs annál nagyobb áldás, mint amikor gyermek születik egy családba, ahol szeretettel várják. Városvezetőként az egyik legörömtelibb feladataim egyike az, amikor köszönthetem a legifjabb orosháziakat. Kívánom, hogy mindannyiuknak legyen hosszú, boldog, szép élete, önöknek pedig szülőként sok örömük a gyermekükben. Éljenek meg velük minden pillanatot, adjanak a gyermekeknek szárnyakat, s aztán aggódjanak értük, amíg próbálgatják azokat. Mert ez az élet rendje – mondta a városvezető.

A családok ezután gyermekük neve elhangzását követően átvehették az üdvözlő csomagot, melyben egy 40 ezer forintos utalványt találhattak.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.