- hirdetés -

A Jobbik Magyarországért Mozgalom programját ismertette, valamint a helyiek által felvetett problémákra reagált Szabó Ervin, a párt országgyűlési képviselő jelöltje november 15-én Gádoroson.

A lakossági fórumon a Jobbik agrárstratégiájával kapcsolatban elmondta, fő célkitűzésük a kis és közepes családi gazdaságok megerősítése, ezáltal a mélyszegénységben élők egy részének felemelése.
– Azokat a fiatalokat, akik elmennek, vissza szeretnénk csábítani, a vidék iránt érdeklődőket pedig a mezőgazdaság felé terelni. Ennek alapja az itt található rendkívül értékes termőföld, amit mindenképp meg kívánunk óvni, a nagybirtokosok helyett a kisebb gazdaságokat támogatva – mondta el Szabó Ervin.

Mint kiemelte, az agráriumot érintő intézkedéscsomag tervezetével szorosan összefügg a bérunió, amelynek megvalósulásával a fiatalok is lehetőséget láthatnak ebben az ágazatban és felvirágozhat a vidék.

Differenciált közmunka programról és nyugdíjról is beszélt Szabó Ervin Gádoroson (Fotó: Rosta Tibor)

Szó esett a Jobbik programjában szereplő differenciált, a versenyszférába átjárást biztosító közmunkaprogramról is.
– Álláspontunk szerint a jelenlegi állapot tarthatatlan. Szeretnénk a közmunkából élők számát minimális szintre szorítani, a többieket pedig visszavezetni a tényleges munkaerőpiacra. Hiszen látható, hogy sok terülten hiány van, szükség volna rájuk. A közfoglalkoztatást tartósan munkanélküliek esetében tudjuk elképzelni, akik viszont főállásúként egy differenciált programban vennének részt úgy, hogy bértáblát is kapcsolunk a tevékenységükhöz – fejtette ki a képviselő jelölt.

A nyugdíjasok jövőképét érintően elhangzott a párt differenciált nyugdíjra, valamint a szülői járadék fizetésére vonatkozó elképzelése, de beszélt Szabó Ervin a Jobbik otthonteremtési stratégiájáról, a devizahitelesek csapdájának felszámolásáról is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.