- hirdetés -

Városunk egyik legrégebbi egyesülete, az 1913–ban alapított és mintegy hetven tagot számláló Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület nagy fába vágta a fejszéjét. Felújítják a tagság saját pénzéből, nemrég megvásárolt egyesületi székházat.

A Thék Endre utca 3. alatti, OMTK székházként ismert épületben eddig is volt a méhészeknek kisebb tulajdonrésze, melyet az 1937-ben felavatott és az államosításkor elvett régi székház helyett kaptak kárpótlásként. Az OMTK felszámolása lehetőséget adott számukra, hogy elővásárlási jogukkal élve, megvegyék a felszámolótól az épületet.

Ilyen most a székház kívülről (Forrás: google maps)

– A tavaly megvásárolt épületben egyenlőre a belső felújításhoz kezdtünk hozzá. Ehhez nem kapunk semmilyen támogatást, a munkálatokat a tagság saját erejéből és vagyonából végezzük.

Első lépésként megszüntettük a beázásokat. Az egyik, korábban hajléktalanok által használt helyiséget kitakarítottuk, kifestettük. Az egyesület számára szükséges helyiségek mellett kialakítunk bérelhető irodákat is. Ezeket már újrafestettük, új padlót teszünk le. Ezután a további három, kisebb rendezvények megtartására alkalmas helyiség felújítása következik. Jó lenne, ha egyfajta civil központként is működhetne az épület – számolt be a felújításról az egyesület elnöke, Muszka Kálmán.

A külső homlokzat felújítása most még túl nagy falat számukra, de a későbbiek során természetesen ez is szerepel a tervek között. Mint megtudtuk, nagyon remélik, hogy gyorsan megoldódnak a víz szolgáltatóval még fennálló vitás kérdések és az épület újra teljes kapacitással életre kelhet.

Az egyesület a centenáriumi év után új arculattal jelentkezett és igyekszik hangsúlyosan jelen lenni a város civil életében. A főtéren tartott nagyszabású rendezvényekkel ünneplik meg az évfordulókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.