- hirdetés -

A két amerikai tulajdonú üveggyárba látogatott a gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár. A látogatás célja az volt, hogy elősegítsék a két üzem fejlődését.

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. öblösüveggyárában kezdte majd a Guardian Orosháza Kft. síküveggyárában zárta látogatását november 3-án Lepsényi István. A találkozón a két üzem párbeszédet is kezdeményezett egy esetleges későbbi együttműködésről.

A látogatáson kiderült hol segíthetnek a két üveggyáron (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A látogatás céljáról Renato Freschi, az öblösüveggyár igazgatója elmondta, hogy tárgyaljanak arról, miként segíthetne a kormány a cégeknek. Bíznak abban hogy az államtitkár támogatni tudja tevékenységeiket, mint például a szakemberek képzése. Jean Ries, a Guardian Glass kormányzati és közügyekért felelős igazgatója pedig arra világított rá, hogy Békés megye nincs összeköttetésben autópályákkal, tehát az infrastruktúra nem követi a gyárak fejlődését.

Az öblösüveggyárban is végigvezették az államtitkárt (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– Már tisztán látszik, hogy milyen problémák vannak ebben a régióban az ipar területén. Azon dolgozunk majd hogyan tehetjük a két gyárat hatékonyabbá, mellyel hozzájárulhatnak a kormány céljához, mely szerint 4-6 százalékos ütemű növekedést érjen el a magyar ipar és gazdaság– emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára. Lepsényi hozzátette, hogy mindkét cég tevékenysége beleilleszkedik a magyar iparfejlesztési stratégiába. A kormánynak fontos, hogy az országnak korszerű technológiával, magas színvonalon termelő cégeik legyenek, mint a két orosházi üveggyár.

A Magyarországon tevékenykedő több mint 230 amerikai cég csaknem százezer magyarnak ad munkát. Orosházán a Guardian síküveggyára és az O-I öblösüveggyára több száz embernek ad munkát a környéken. A két üzem a város legnagyobb adózói közé tartozik, a befizetett helyi adók jelentős részét adó TOP10-ben is igen előkelő helyeken állnak. Fennállásuk óta stabil, megbízható adózók, a közteherviselésből városunkban igen nagy szeletet vállalnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.