- hirdetés -

Az Üveg Éve kapcsán fogott össze ismét Orosháza három üveggyára, hogy megszépítse az üvegvárosrészben található játszóteret.

Az O-I Hungary Kft., a Guardian Orosháza Kft. és az OROSházaGLAS munkatársai ragadtak ecsetet csütörtökön, hogy lecsiszolják és új festést adjanak az Avar utcai játszótér elemeinek. A program célja az volt, hogy egy megszépült környezetben játszhassanak a gyerekek az üvegvárosrészben.

– 2022 az Üveg Nemzetközi Éve. Mivel Orosháza az üveg városa, ezért szorosan összefogott a három üveggyár és a helyi önkormányzat, hogy tegyünk valami hasznosat helyi közösségért. A programsorozatunk részeként választottuk ki ezt a játszóteret. Mindhárom gyárból érkezett egy lelkes kis csapat, hogy felújítsuk a játszótéri elemeket a gyerekeknek – mondta Ördögné Papdi Zsuzsanna, az O-I Hungary Kft. ügyvezetője.

A nap folyamán a csúszdás mászókát és a hintát is felújították. A Czina Sándor Tagintézmény diákjai énekkel köszönték meg az üveggyárak munkáját.

Az Üveg Éve kapcsán rendezett események közül a következőek a gyárlátogatások, ahol az emberek megismerkedhetnek az üzemek működésével.

A felújításhoz szükséges eszközöket Orosháza Város Önkormányzata biztosította.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.