- hirdetés -

Az európai energiaválság következményeként a Guardian Glass orosházi gyára lehűti egyik kemencéjét. A megemelkedett egységköltségek mellett a keresleti oldalon található zavarok is közrejátszottak abban, hogy a cég erre a döntésre jutott.

Már egy orosházi Facebook csoportban is kérdezősködtek a Guardian Glass orosházi gyárával kapcsolatban. A hozzászólásokban már olyan pletykák is szárnyra kaptak, miszerint akár jelentős leépítésekre is lehet számítani. Megkeresésünkre az üveggyár egy nyilatkozatban foglalta össze a felmerült kérdésekre vonatkozó válaszokat.

– A Guardian Glass alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy az orosházi FLOAT üveg-kemence ideiglenes lehűtésére kerül sor. A lehűtés ellenőrzött módon történik, ami lehetővé teszi a kemence minimális karbantartás mellett történő újraindítását. Bár a lehűtés időtartama jelenleg még nincs meghatározva, előreláthatólag 2023 tavaszáig fog tartani. Az újraindításra a tervek szerint akkor kerülhet sor, amikor a földgázárak, az alternatív tüzelőanyagokkal történő tüzelési lehetőségek, valamint a keresleti feltételek ezt lehetővé teszik – a Guardian a nyilatkozatában hozzátette, a termelés ennek ellenére folytatóik a bevonó-és laminálósoron egyaránt, valamint a vevők kiszolgálása továbbra sem okoz gondot, az ügyfelek csak nagyon minimális fennakadást fognak tapasztalni.

A Guardian Glass képviselője a közleményben leírta, jelenleg nem látja a döntés foglalkoztatásra gyakorolt hatását, éppen ezért a következő hetekben felméri a gyár tevékenységi szintjét és ez alapján készítenek egy tervet a jövőre nézve. Kiemelték, munkatársaik biztonsága továbbra is az első helyen szerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.