- hirdetés -

Idén először gyűjt iskolaszereket a helyi nagycsaládos egyesület Orosházán. Minden olyan felajánlást várnak, amelyek hasznosak a gyerekek számára az iskolában.

Augusztus 2-tól gyűjti a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza az iskolaszereket az egyesület tagjainak. Ez több mint 175 regisztrált családot és 5-600 iskoláskorú gyermeket jelent. Korábban már sikerrel gyűjtöttek használt, jó állapotú ruhákat, ezért is vágtak bele az újabb akcióba.

– Ismer már a város bennünket és szoktak is segíteni – mondta Benedek Szilvia az egyesület elnöke. Azt is hozzátette, hogy elsősorban jó állapotú dolgokat várnak, amik elengedhetetlenek az iskolakezdéshez. Ilyenek a használt, de megunt hátizsákok, tornazsákok, tornaruhák, cipők vagy tolltartók. De a kisebb felajánlásokat is szívesen fogadják, mint az írószerek, színes ceruzák és füzetcsomagok.

Benedek Szilvia szerint a beiskolázás egyébként is nagyon nehéz. A beérkező felajánlásokat a család nagyságát és az anyagiakat figyelembe véve, rászorultság alapján osztják szét. Arra az 5-6 nevelőszülős családra, melyek között van, ahol 8 gyermeket nevelnek, jobban odafigyelnek.

A felhívás eredményeképpen már érkeztek felszerelések az egyesülethez, amely egészen iskolakezdésig várja az adományokat az Ady Endre utca 7. szám alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.