- hirdetés -

Ebben az évben is várják az adományokat a Magyarok Kenyere programban. A kezdeményezésben már a kezdete óta részt vesznek a határon túli magyarság képviselői is. 

A mostani már a hetedik év, amikor búzát gyűjtenek a Magyarok Kenyere programban. A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági kezdeményezés, amelyben a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. Akinek van, ilyenkor jelképesen letör egy darabot a kenyeréből, hogy azoknak is jusson, akinek üres az asztala.

A helyi gazdálkodók által beadott búza már a szállítást várja egy korábbi felvételen (Fotó: Melega Krisztián)
A helyi gazdálkodók által beadott búza már a szállítást várja egy korábbi felvételen (Fotó: Melega Krisztián)

A programban a Kárpát-medence magyarlakta területeiről gyűjtenek búzát. A felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. A Békés megyei, orosházi gazdálkodók is elejétől fogva részt vesznek a programban. Hétfő óta az Orosfarm Zrt. Tatársánc 38 alatti telephelyén gyűjtik a környékbeliek adományait. Itt gyűjtötték össze tavaly is azt a mintegy három tonna búzát, melyet a környék gazdái adtak.

A tavalyi évben összegyűlt adományokból megyénk tíz családsegítő és szociális intézménye részesült.

“A Magyarok Kenyere nevű összefogás jóvoltából, az elmúlt tanévben is több tonna kenyér jutott a Szent Ferenc Alapítvány által felkarolt gyermekek asztalára.  Szeretnék hálát adni, hogy évről évre oly sok gazdát megszólítanak sikeresen a nevünkben, ugyanakkor hálás köszönettel most az aratás megkezdésekor imádkoztunk gyermekeinkkel a gazdákért is, kik nagylelkűen a drága szülőföldünk termését megosztották a legkisebbekkel” – üzente Böjte Csaba, az alapítvány vezetője.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.