- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezték Orosházán a Viharsarki Alfa Romeo Találkozót a hét végén. Az időjárás a tavalyival ellentétben ezúttal kegyeibe fogadta az olasz márka szerelmeseit.

Mintegy ötven Alfa érkezett a Gyopárosi Rigó panzió udvarára június 10-én délelőtt. Az autós esemény az önkormányzat, Amit csak akarsz Orosházán-pályázatának keretében, illetve az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat közreműködésével jött létre.  Az eredetileg – mint a neve is mutatja – viharsarkinak álmodott rendezvény jó híre sokfelé eljutott, mert az eddigi rekordot jelentő idei mezőny az ország szinte minden részéről érkezett. Budapest, Nyíregyháza, Szeged, Füzesgyarmat, Kisvárda, Szolnok, Pécs, hogy csak néhányat említsünk. A hangulat nem is baráti, inkább családias volt. Ahogy az újonnan érkezőket fogadták a többiek, olyan volt, mint amikor a rég látott testvér érkezik haza. A találkozó szervezője is ezt hangsúlyozza.

– Az Alfa Romeo-közösség egy család. Ki merem jelenteni, hogy nagyon kevés autómárka van, amelyek tulajdonosai ennyire összetartók lennének, mint az alfások. Minden márkának megvan a maga szépsége, hibája. Ez az a márka, amelybe beleülsz, megszereted és történhet bármi, azután ott lesz a családban – vallja Juhász Gergő.

Az ország minden részéről érkeztek az olasz márka szerelmesei (Fotó: Rajki Judit)
Az ország minden részéről érkeztek az olasz márka szerelmesei (Fotó: Rajki Judit)

A résztvevők első programként megismerkedhettek a márka legújabb modelljével, majd létrehozva egy látványos konvojt, felvonultak a városban. A délután és az este sem telt program nélkül. Alkatrész felismerő verseny, felni tartás (női és férfi kategóriában), kerékcsere időre, saját autóval, gyári felszereléssel. Este két koncert volt a program és buli hajnalig.

Vasárnap pihengetős, beszélgetős délelőtt után következett az eredményhirdetés, majd közös ebéden búcsúztak egymástól. Persze ezúttal sem maradhatott el az ilyenkor szokásos fogadalom : Jövőre, veletek, ugyanitt!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.