- hirdetés -

Jövő héten Romániában rendezik a tornasport kontinensviadalát. Ebből az apropóból kerestük meg a békéscsabaiak orosházi válogatott tornásznőjét, Böczögő Dorinát. Mi tagadás, jobb híreket reméltünk.

Legutóbb április elején hallhattunk Böczögő Dorina kiváló eredményeiről: a tornászok Swietelsky Országos Szerbajnokságán győzni tudott talajon 12,900 ponttal. Ezt követően közölte Draskóczy Imre szövetségi kapitány, hogy Dorina helye már biztos az április 19-én rajtoló egyéni torna Európa-bajnokságra utazó magyar női csapatban.

– A tavalyi évem egészen jól sikerült, voltak új elemeim és elég stabilan tudtam versenyezni. Sok megmérettetésen szerepeltem és ez nekem segít. A szombathelyi Világkupán megnyertem a talajt, győztem a Mesterfokú bajnokságon is – kezdi a kétszeres olimpikon Dorina.

Dorina Bakuban is kiválóan teljesít (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)
Dorina kiváló formában volt sérülése előtt (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)

Ezek után reményekkel telve várta a 2017-es esztendőt. Jól is indult, az edzéseken is jól mentek az elemek (a felkészülésnek ebben szakaszában még nem komplett gyakorlatokat végeznek a tornászok), szépen fejlődött mindegyik, egészen másfél hónappal ezelőttig.

Legjobban a lelkem fáj…

– Amerikában edzőtáboroztam, azaz csak edzőtáboroztam volna az év elején, ott ugyanis elkezdődtek a bajok. Fájt a vállam, nem tudtam edzeni, így csak alaposan körülnéztem és figyeltem az ottani módszereket, hogyan tanítanak, hogyan edzenek. Mint kiderült, a folytatás sem alakult jobban. Van egy gyulladás a szervezetemben, aminek a kiindulópontját még nem találjuk. Apró sérülések, melyek rendes körülmények között 2-3 nap alatt meggyógyulnak, most durván begyulladnak és nem tudok edzeni. Természetesen ezáltal a felkészülésem sem lett jó, de még kielégítő sem. Edzőmmel úgy döntöttünk, hogy lemondjuk az Európa-bajnokságot, mert ilyen állapotban nem tudnám a magyar színeket méltóképp képviselni – mondja szomorúan a sokszoros bajnok.

Nehéz döntést hoztak. A Most hol fáj? kérdésre az volt a válasza: legjobban a lelkem, de mindenütt.

A magyar csapat tehát jövő héten megváltozott összetételben – Dorina nélkül – indul a romániai Európa-bajnokságon, melyet Kolozsváron rendeznek április 19. és 23. között. Egy kis esélylatolgatásra azért megkértük a kiváló tornászt.

– Kovács Zsófi és Dévai Bogi mindenképp finálé esélyes főleg ugrásban és egyéni összetettben. Zsófinak még bejöhet egy-két szer, főleg a korlát, hisz neki ez a fő szere, de a másik két lány is jól felkészült és a közelmúltban stabilan versenyeztek – osztotta meg a válogatott esélyeit az olimpikon.

Dorina a napokban elkezdett egy gyógyszeres, főként vitaminokat tartalmazó kúrát. Reméljük, hamarosan újra egészséges lesz, és ha az Eb-n nem is vehet részt, a későbbi versenyeken sokat látjuk még a dobogón.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.