- hirdetés -

Érdemes nem az utolsó napokra hagyni az őstermelői igazolvány érvényesítését, melyben továbbra is a falugazdászok nyújtanak segítséget.

Március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket jogszerűen folytathassák – hívja fel a figyelmet a határidőre honlapján közzétett összefoglalójában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), kiemelve, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az eddig az időpontig érvényesített igazolványok visszamenőleg január 1-ig, egész évre érvényesnek számítanak.

– A korábbi tapasztalatok alapján sokan hagyják az utolsó hetekre az ügyintézést, így ezúttal is fontos felhívni a figyelmet arra, célszerű mihamarabb felkeresniük az orosházi és térségi termelőknek a bejelentett állandó lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt és érvényesíteni őstermelői igazolványukat. Fontos az is, hogy a régi típusú igazolványok cseréjét is intézni kell mielőbb, mert azok már nem érvényesek – emeli ki Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei a NAK honlapján megtalálhatók. (A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei Igazgatóságának orosházi falugazdász irodája tavaly augusztus óta a Lehel utca 57. szám alatti épületben várja az ügyfeleket.)

Az őstermelői igazolvány vonatkozásában 2016 mérföldkőnek számított: a régi, papíralapú igazolványokat új, plasztikalapú kártya váltotta fel. Az igazolvány kiállítása és érvényesítése továbbra is ingyenes maradt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.