- hirdetés -

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből megyénkben közel 25 kilométernyi hosszan valósul meg útfelújítás a közeljövőben. A célra összesen 3,7 milliárd forint fordítható, e keretből több mint 100 millió forint jut az Aradi utcára.

A TOP keretében Békés megye számára közel 58 milliárd forintos fejlesztési keret áll rendelkezésre – ebből 3,709 milliárd forint fordítható a megye útjainak felújítására.  A döntéshozók év végén hozott határozatai alapján a forrásból közel 25 kilométernyi útszakasz felújítása történik meg 13 útszakaszon. Érintett a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza összekötő út is – a megyei közgyűlés elnöke, Zalai Mihály is támogatta az elképzelést. A nagy forgalmú, ám meglehetősen rossz állapotú út 50 kilométeréből Orosházát érintve 1,22 kilométerre vonatkozik a felújítási terv, amiből valóság várhatóan 2018 végére lesz (Medgyesbodzásnál az út további 1,88 kilométere újul meg).

Régi igény a forgalmas útszakasz felújítása - több mint 100 millióból valósulhat meg (Fotó: Rosta Tibor)
Régi igény a forgalmas útszakasz felújítása – több mint 100 millióból valósulhat meg (Fotó: Rosta Tibor)

– Örülünk a fejlesztésnek, régi igénye ez az itt élőknek. Lehetőségeinkhez mérten folyamatosan dolgozunk útjaink állapotának javítása érdekében, hiszen megengedhetetlen, hogy ne lehessen azokat használni. Emellett idén további járdaszakaszok felújítását is tervezzük, és a külterületi utak felújítására vonatkozó pályázat lehetőségével is élünk a mind jobb közlekedési körülmények megteremtése érdekében – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

További térségi útszakaszok is megújulhatnak TOP források segítségével, például Battonyánál. Simonka György képviselő szerint a Dél-Békésben élők jogos igénye az útfejlesztés. – Mindent megteszünk azért, hogy a forrásokat elnyerjük, és az utak kilométerről kilométerre megújuljanak. Akkor sem állunk meg, ha van egy kis előrelépés, mint most is. Dolgozunk a folytatásért, hiszen az utak járhatósága építi a térség jövőjét – emeli ki a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.