- hirdetés -

Az orosházi kick-boxszolók a múlt hétvégén egy battonyai versenyen vettek részt, ahonnan többen éremmel a nyakukban térhettek haza.

A CONTACT K.T.H.E. sportolóit sem kerülte el az influenza, ezért csak kevesen, négyen indultak a light contact rendezvényen.

Liszkai László a serdülő, 35 kg-os súlycsoportban mérettette meg magát, élete második versenyén törekvései még nem értek célt. Ugyanebben a korosztályban, az 55 kg-os súlycsoportban az első helyen végzett Farkas Dominik. Még bordasérülése sem hátráltatta, hiszen végig kiváló formát mutatva, pontos, precíz  és jól kontrollált technikákkal kerekedett felül ellenfelein – számolt be Puravecz Péter a CONTACT K.T.H.E vezetőedzője.

A felnőttek között Chalmovszki Mátyás 78 kg-os, bajnokokat felsorakoztató súlycsoportban versenyzett. Sajnos már első mérkőzésén a későbbi bajnokkal sorsolták össze. Mátyás taktikai mozgásra épülő harcmodorával nagyon nehézzé tette ellenfele dolgát. Végül nem meggyőző pontozással veszítette el a mérkőzést.

Remekül szerepeltek az orosházi versenyzők (Fotó: egyesület)
Remekül szerepeltek az orosházi versenyzők (Fotó: egyesület)

Deli Roland a felnőtt + 85 kg-os nehézsúlyban állt tatamira több, tapasztalt mester ellenfeleként. Első küzdelme során tökéletes időzítéssel, folyamatos ritmusváltásokkal lepte meg a battonyai mestert, az orosházi győzelmet követően megfagyott a levegő a sportcsarnokban. A döntőt egy hatvani mesterrel vívta, ahol Roland több meneten keresztül vezetett, azonban az utolsó találatoknál a mérkőzés kimenetele megváltozott, így a dobogó második fokára állhatott. A nap zárásaként egy különdíjban is részesült, a legidősebb versenyző díját vehette át.

A fentieket értékelve a taktikai mozgások hatékonysága egyértelművé vált. Az eredmények reményt adnak a jó szereplésre az egy hónap múlva esedékes müncheni nemzetközi kihíváson – értékelt a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.