- hirdetés -

Elmúltak az ünnepek, a karácsony kellékei dobozokba kerültek, a város karácsonyfájáról is lekerültek a díszek. A fát feldarabolták, és ahogyan az elmúlt években, idén is nehéz sorban élő családhoz került.

Kapocsi Katalinnak és három gyermekének biztosít majd meleget a következő napokban a város karácsonyfája, melyet január 12-én daraboltak fel az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltatói Zrt. alkalmazottjai, majd pótkocsira pakolták, hogy elszállítsák a rászoruló család számára.

A tüzelő nem is kerülhetett volna jobb helyre, hiszen a Rákóczitelepen élő asszony és három gyermeke rendkívül nehéz körülmények között éli mindennapjait.

Jó helyre érkezett a fa - Kapocsi Katalin és három gyermeke melegedhet (Fotó: Rosta Tibor)
Jó helyre érkezett a fa – Kapocsi Katalin és három gyermeke melegedhet (Fotó: Rosta Tibor)

– Nagyon örülünk az adománynak, minden segítség jól jön. Hálás vagyok az önkormányzatnak, és a körzet képviselőjének, Fejes Róbertnének, hogy hozzánk került a fa. Többször fordultam már az önkormányzathoz, mindig segítő kezet nyújtottak – emelte ki a tüzelő átvételekor Kapocsi Katalin.

Megtudtuk, nem olyan rég a család kazánja is tönkrement, nem tudták már megjavíttatni, de ezzel a problémával sem maradtak egyedül. A rákóczitelepi asszony elmondta, többen is segítségükre siettek a bajban, melyet ezúton is köszön. Dr. Szabó Ervin orosházi önkormányzati képviselő, és Vajda Norbert, a Jobbik végegyházi szervezete képviseletében támogatták az új kazán beszerzését, és ezzel párhuzamosan civil összefogás is elindult a nehéz helyzetben élő család problémájának megoldására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.