- hirdetés -

Kellemetlen és kínos a Simonka György és a gyulai városvezetés közötti vita, de tény, hogy a térség egésze és Orosháza is mellőzve volt egészen a közelmúltig.

Az is tény, hogy most az érdekeink erélyesebben és jobban vannak képviselve. Ez az érdekellentét kimondatlanul a felszín alatt már régóta létezik. Reméljük, hogy a viszonyok mielőbb rendeződnek, és a városunknak járó forrásokat sikerül kijárni – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Dávid Zoltán polgármester.

Mezőkovácsháza polgármestere, a kistérség elnöke, Varga Gusztáv csatlakozva a következőképen reagált a kialakult helyzetre: Méltatlan volt, ahogyan az elmúlt években szolidaritást kértünk a fejlettebb, erősebb lobbierővel rendelkező városok vezetőitől, és szinte semmit nem kaptunk a végén. Ez a vita már régóta kódolva volt a körzetek eltérő fejlettsége miatt, de most összeálltunk, közösen lépünk fel, és arra kértük Simonka Györgyöt, vezessen minket ebben az érdekképviseletben, és képviseljen minket határozottabban, mint ezt megelőzően bárki.

Garay Rita, Tótkomlós polgármestere hozzátette: Nem értem, miért kellene még mindig szó nélkül elviselnünk, hogy mások többet kapnak a felzárkóztatásra szánt pénzekből? Csak azért, mert ezidáig az volt a szokás? Most Simonka György személyében olyan képviselőnk van, aki ezt az érdekellentétet nem rejti véka alá, mint ahogy a véleményét és a célját sem. Mindannyiunk érdeke, hogy igazságosan legyenek kiosztva a fejlesztési források, és hogy a konfliktus mielőbb rendeződjön.

Ahogy Borsodi János, Battonya alpolgármestere korábban már kifejtette, elfogadhatatlan, hogy Dél-Békésre úgy tekintenek a gyulai városvezetők, mint ahol a fű sem nő, s ráadásul ezért a település- és intézményvezetőket okolják, akik elücsörögnek a székükben, és nem tesznek semmit. Talán furcsának tűnhet számukra, hogy a dél-békési elit Simonka György vezetésével most összefogott, és megvédi a térség érdekeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.