- hirdetés -

November 2 – 10. között Loutrakiban rendezték a WAKO Senior Európa Bajnokságot, ahol a magyar válogatott tagjai point fighting, kick light, full contact és formagyakorlat versenyszámokban mérhették fel tudásukat a jövő évi budapesti Világbajnokság főpróbájaként.

Magyarországot, ezzel együtt az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművészeti Egyesületet Puravecz Péter képviselte a kemény stílusú, fegyveres formagyakorlat kategóriában, ahol a köztudottan kiváló orosz és angol versenyzőkkel szemben kellett megmutatnia tudását és felkészültségét. Mint arról korábban az Egyesület beszámolt, Puravecz Péter számos sérüléssel nézett szembe a verseny előtti hetekben, így a felkészülési időszak a regenerálódási idők elhagyásával igen rögös volt, kérdésessé téve az eredményességet – írja beszámolójában Daraki Zoltán.

Puravecz Péter a sérülések sem akadályozhatták a remek teljesítményben (Fotó: egyesület)
Puravecz Péter a sérülések sem akadályozhatták a remek teljesítményben (Fotó: egyesület)

A formagyakorlatokat 4 napon keresztül mutatták be, mely közül a kemény fegyveres kategória az utolsó versenynap utolsó versenyszámaként szerepelt. Puravecz Péter az utolsó versenyző volt, ami még nehezebbé tette a koncentrációt, növelve az eddig is hosszú hét okozta mentális feszültségét. A kategória nagy esélyese volt az orosz Gavrilov Denis, aki a pusztakezes kemény stílusban Európa bajnoki címet szerzett a megelőző napokban, de Puravecz Péternek bemutatott gyakorlatával sikerült a pontozólapokon, így a dobogón is megelőznie őt, nagy meglepetést okozva ezzel a nemzetközi mezőnynek.

A nap végén a Mester fáradtan, de ugyanakkor büszkén állt fel a dobogó harmadik fokára

Ezzel Magyarországnak és a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek sporttörténelmet írva, hiszen utoljára 1990-ben Hugyetz Lajos (http://www.magyarvagyok.hu/sport/109-Kick-box/) kick-box legendának sikerült Európa bajnokságon bronzérmet szereznie pusztakezes kemény stílusban, azaz a magyar kick-box történetében először sikerült Európa bajnoki dobogóra lépni magyar versenyzőnek ebben a kategóriában.

A munka természetesen ezzel nem áll meg, hiszen a jövő évi tervek között szerepel több Európa kupa és Világkupa, továbbá a budapesti Világbajnokságon való szereplés is, ahová egy még összetettebb gyakorlatsorral készül Puravecz Péter.

A nemrégiben Hét emberének választott Puravecz Péter felkészülésében nyújtott önzetlen támogatásért külön köszönet illeti meg shihan Gregor Lászlót VI. dan (Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke) és Litauszki László mestert II. dan (Kondorosi Kick – box SE vezető edzője), továbbá a verseny ideje alatt nagy segítséget nyújtott Tóth István mester V. dan (Beremendi Építők SK vezető edzője) és sensei Gasparik Róbert III. dan (Hegyesi KBSE vezető edzője).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.