- hirdetés -

Három versenyző képviselte Orosházát a csehországi nemzetközi versenyen, ketten közülük dobogón végeztek.

Prága adott otthont az elmúlt hétvégén a Nemzetközi Cseh Open kick-box bajnokságnak, amelyen a CONTACT K.T.H.E. három sportolója vett részt. A viadal a senior Eb-re felkészülési lehetőséget biztosító kevés versenyek egyike volt – tudtuk meg Katona Ágnestől, az egyesület titkárától.

A résztvevők félerejű combrúgásos és formagyakorlat kategóriákban mérték össze tudásukat. A küzdelmekben nagy nehézséget jelentett, hogy a cseh ellenfelek majd egy fejjel magasabbak voltak, a fehér oroszok brutalitása pedig nem ismert határokat.

Deli Roland, Puravecz Péter és Chalmovszki Mátyás a versenyt követően (Fotó: Egyesület)
Deli Roland, Puravecz Péter és Chalmovszki Mátyás a versenyt követően (Fotó: Egyesület)

Végül komoly harcok árán Deli Roland a -84 kg-os súlycsoportban, kick-light 3., light contact 2. helyezést ért el. Puravecz Péter a -89 kg-os súlycsoportban light contact 2. helyezést ért el. Formagyakorlatban pedig (fegyveres kemény stílus) a horvát bajnoki cím után a cseh bajnoki címet is elnyerte. Chalmovszki Mátyás a bemérkőzések akadályait jól vette, azonban cseh ellenfele szabálytalan technikáinak következményeiként súlyos sérülést szerzett, amiből adódóan nem folytathatta a küzdelmeket.

A versenyek sora még nem ért véget, október 29-én az egyesület versenyzői a Kondorosi Bajnokságon állnak majd tatamira. November 6-án pedig a Formagyakorlat Magyar Bajnokságon igyekeznek kivívni az elismerést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.