- hirdetés -

Mintegy 180 vendéggel debütált az első Borostyán bál. A színvonalas estet a nyugdíjas pedagógusok egyesülete szervezte október 8-án a Táncsics gimnázium aulájában. A bál bevételéből a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola alapítványát támogatják.

A vendégek belépéskor egy pohár pezsgőt kaptak és választhattak egy szerencsesüteményt, melynek apropóját a későbbiekben fogom felfedni.

A köszöntő beszédet Szilasi-Horváth Tibor, a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének elnöke mondta volna, de egy váratlan esemény miatt nem tudott jelen lenni, ezért tolmácsolták gondolatait. A köszöntőben elhangzott, hogy a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indította útjára az egyesület, azzal a céllal hogy egy elegáns, értéket adó, szerény költséggel járó bált szervezzenek, melynek műsorát a helyi értékekből állítják össze.

A beszédből az is kiderült, hogy miért a Borostyán nevet adták a rendezvénynek:
– Tudjuk, hogy a borostyán vagy borostyánkő fosszilis, megkövesedett gyanta. Értékét növeli, ha állat, vagy növénymaradványokat is magába zár, a múltat menti át a jelenbe és a jövőbe. A pedagógusi hivatás is ehhez hasonlatos, hiszen mi is átörökítettük a tudást, a kultúránk értékeit a jövő generációjába – olvasta fel Szilasi-Horváth Tibor gondolatait Oroveczné Egervári Zsuzsa.

Klikk galériáért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Klikk galériáért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Dávid Zoltán polgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta, először szervezte meg ezt a bált a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete, mégsem meglepő, hogy már egy hónappal ezelőtt elkelt minden jegy.
Az egyesület ugyanis garancia az orosháziak szemében arra, hogy a rendezvény színvonalas és értékes. Tizenegy év munkája van ebben. Tizenegy éve, hogy az egyesület megalakult olyan lokálpatriótákat összefogva, akiknek első a közösség, a város, akik időt és erőt nem sajnálva cselekednek másokért. Lelkes és életerős nyugdíjasok, akik tapasztalatukkal és tenni akarásukkal bizony nélkülözhetetlenek az orosházi kulturális élet színterén, hiszen elismerésre méltó feladatokat vállalnak magára – fogalmazott.

A beszédet Kőszegi-Németh József, a Liszt Ferenc művészeti iskola igazgatójának énekes előadása követte. Az est jó hangulatához Horváthné Kriczki Zita növendékeinek látványos tánc bemutatója is hozzájárult.

Vacsora előtt bontották azt a bizonyos szerencsesütit, amit érkezéskor választhattak a vendégek. Egy szerencsés hölgy nagyon örült a választásának, hiszen az egyik sütemény egy impozáns női aranygyűrűt rejtett.

A színvonalas előadások és a finom vacsora megalapozta a jó hangulatot. Az est további részében Csepregi Róbert gondoskodott a zenéről és arról, hogy senki se tudjon a székében ülni.

A tombolán többek között két személyre szóló bécsi adventi utazást is lehetett nyerni. Mind a vendégek, mind pedig a szervezők elégedettek voltak a bál élményeivel. Remélik, valóban hagyománnyá válik, és egyre többen fognak részt venni a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének rendezvényén: a Borostyán bálon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.