- hirdetés -

Óriási bulihangulat, bemutatók, vetélkedők, mesterségek és  kürtöskalács illat. Ez fogadta azokat, akik október 1-jén ellátogattak a Máltai játszótér hatodik születésnapjára. Több százan ünnepelték a közösségi teret szombaton.

A rendezvényen Sára Csaba képviselő köszöntötte a részvevőket és a hat éve működő játszóteret. A szervezők a Mesterségem címere alcímet adták a jeles napnak, melynek keretében ki lehetett próbálni a fafaragást, a csuhézást, a fazekasságot és a kürtöskalács készítést is. A szokott módon volt arcfestés, trambulin, és a mini ugrálóvár is. Több százan vettek részt a rendezvényen, ami azt bizonyítja, hogy a Máltai játszótér a hat év alatt igen népszerű közösségi térré nőtte ki magát.

Közösségépítés máltai módra

Unatkozni nem volt idő, hiszen a programok sokasága mindig tartogatott újabb érdekes elfoglaltságot, látnivalót. Ilyen volt a karate bemutató, a kosárlabda freestyle, az ördögbot bemutató és részt lehetett venni családi ügyességi vetélkedőn. A szervezők énekes produkcióval is készültek. A “Paff a bűvös sárkány” örökzöldre a felnőttek nosztalgiáztak, a gyerekek énekeltek és táncoltak.
– A Máltai játszótér célja mindig is a közösségépítés volt. Én azt gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítanunk. Különböző foglalkozásokat tartunk télen és nyáron is. Az évek során kialakult itt egy karatés közösség és egy önszervező baba-mama klub is – fogalmazott Frankó Attila a játszótér vezetője.

A torta legalább olyan népszerűnek bizonyult, mint a programok (Fotó: Forgó Imre)
A torta legalább olyan népszerűnek bizonyult, mint a programok (klikk a képre) Fotó: Forgó Imre

Frankó Attila azt is elmondta, hogy a forgalmi napló alapján évente mintegy negyvenezren lépik át a játszótér kapuját. Beleszámolva természetesen azokat is, akik egy nap többször lemennek a térre.

– Sok gyermeket sikerült bevonnunk a máltais munkába, hiszen itt nem csak a játszótérrel foglalkozunk, hanem mindenféle karitatív tevékenységeket is végzünk. Nagy öröm számunkra, hogy most már az önkénteseink soraiban is vannak ezekből a gyerekekből – mesélte a vezető.

Nem múlhat el születésnap torta nélkül, ezt pedig a szervezők is szem előtt tartották. Nagy volt a sorban állás a tortaszeletekért, de végül mindenki elégedetten és kellően csokis kézzel távozhatott.  Zárásként még egy látványos bűvészbemutatóval is készültek a szervezők. Hogy varázslat vagy trükk volt, döntse el ki-ki maga, egy biztos: élvezetes előadást láthattak a résztvevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.