- hirdetés -

A Féling Színház Kulturális Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ az orosházi kötődésű újságíró és előadóművész szellemisége jegyében ad lehetőséget a versek jegyében való találkozásra, versenyzésre.

Versfesztivállal emlékeznek Józsa Mihályra, a 14-18 éves korosztályt és a felnőtt (nem hivatásos) versmondókat várják.  Az I. Józsa Mihály Vers- és Prózamondó Fesztivált a névadó születésnapján, december 4-én tartják, Békéscsabán. A jelentkezési határidő október 18-a, nevezési díj nincs. A jelentkezési lapot innen töltheted le.

Józsa Mihály (1962-2014)
Józsa Mihály (1962-2014)

Az orosházi önkormányzat pénzbeli támogatást nyújt a rendezvényhez, és különdíjjal is jutalmazza a legjobbakat. Az Orosházi Média Kft. szintúgy különdíjat ajánl fel annak emlékére, hogy Józsa Mihály az Orosházi Napló főszerkesztője volt, és hosszú évekig dolgozott szerkesztőként az Orosházi Városi Televíziónál is. Alapítója, műsorvezetője, szerkesztője volt a város első rádiójának, az Orosháza Hangja Rádiónak.

A Táncsics gimnázium öregdiák egyesülete, a Vinculum szintén támogatja a fesztivált, csakúgy, mint a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, ahol Józsa Mihály évekig volt a versmondó versenyek zsűrielnöke, és több előadói estet is tartott.

A versfesztivál ötlete Józsa Mihály versek iránti elkötelezettségéből fakad – hangsúlyozzák a szervezők.

A jelentkezők min. 3, max. 6 verssel és/vagy prózával jelentkezhetnek, ezek közül egyet hangfelvétel formájában is kérnek elküldeni a szervezők (felingszinhaz@gmail.com). A hangfelvétel alapján, előzsűrizés után dől el, kiket hív meg a zsűri a decemberi fesztiválra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.