- hirdetés -

A Töhötöm utcai nyugdíjasházban mintegy 200-an gyűltek össze Szent Istvánra emlékezve augusztus 20-án. Az ünnepség keretében a 80 év feletti tagokat is köszöntötték.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete idén is megrendezte hagyományos rendezvényét augusztus 20-án. Immár 22. alkalommal gyűltek össze mintegy 200-an a Töhötöm utcai nyugdíjasházban. Az egyesület tagjait, valamint az Aradi Nyugdíjas Liga, illetve a Kőröskisjenői Nyugdíjas Egyesület képviselőit Erős Károly, egyesületi elnök köszöntötte.

Beszédében rövid áttekintést adott nemzeti ünnepünk történetéről, majd szintén, a hagyományokhoz kapcsolódóan köszöntötte a 80 éves, illetve annál idősebb egyesületi tagokat. Idén ötvenen voltak az ünnepeltek, közülük tízen 90 év felettiek.

Konczos Józsefné, Kovács Lajos és Székely Pál szelte meg az orosházi cipókat (Fotó: Somodi Gyöngyi)
Konczos Józsefné, Kovács Lajos és Székely Pál szelte meg az orosházi cipókat (Fotó: Somodi Gyöngyi)

Az ünnepség keretében az új kenyérről is megemlékeztek. A jelenlévők közül a három legidősebb tag – Konczos Józsefné, Kovács Lajos és Székely Pál -, három, nemzeti színű szalaggal átkötött orosházi cipót szelt meg.

Az ünnepi műsort követően a megjelenteket Simonka György országgyűlési képviselő, és Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte. A városvezető beszédében a nemzeti összefogás és az idősek megbecsülését hangsúlyozta, Simonka György ünnepi gondolataiban kiemelte azt az élettapasztalatot, mellyel e generáció rendelkezik, és amelyből sokat meríthetnek. Ugyanakkor mindketten támogatásukról biztosították a nyugdíjasokat, illetve az egyesületet.

Az ünnepség után közös ebéddel, tombolahúzással és zenés szórakozással töltötték a délutánt a város egyik legnagyobb nyugdíjas szervezetének tagjai. A rendezvény keretében Csík Ferenc orosházi festő augusztus 19-én nyílt kiállítását is megtekinthették a résztvevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.