- hirdetés -

Egyedi lehetőséget kínál az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) a tanulóknak a közösségi szolgálat teljesítéséhez.

Idén januártól ötven órányi közösségi szolgálatot kell végeznie az érettségi előtt álló diákoknak. A szolgálat célja, hogy a tanulók a helyi közösségeket erősítsék és eközben saját készségeiket, illetve képességeiket is fejlesszék. A szolgálat közben szerzett tapasztalatok a jövőben igazán hasznosak lehetnek a diákoknak.

Az orosházi GYIÖK egyedi lehetőséget kínál, arra sarkallja a tanulókat, hogy bátran valósítsák meg náluk elképzeléseiket, legyen szó korrepetálásról, kézműves szakkörről vagy akár tornáról. Egy orosházi diáklány is így tett, az eddig megszerzett angoltudását adja át heti két alkalommal a gyermekeknek.
– Igyekszünk minden feltételt biztosítani a jelentkező diákok számára. A Diáktanya épületét, berendezéseit, eszközeit természetesen használhatják, emellett minimális anyagköltséget is tudunk vállalni – mondta el Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens.

Az ifjúsági referens azt is elárulta, hogy az új ötleteket az erre a célra létrehozott Facebook-csoportban oszthatják meg a tanulók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.