- hirdetés -

Továbbfejlesztve a közös gondolkodást, folytatódott a komplexitásra és egymásra épülő programokra alapozott térségfejlesztési stratégia kidolgozása.

Orosházán tartottak projektnapot, mintegy harminc szakember egyeztetett a Calendula Terv oktatási koncepciójáról. A munkacsoport vezetője úgy véli, nagy lépést tettek céljaik eléréséért.

Június 4-én az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont adott otthont annak az egész napos egyeztetésnek, melyen a Calendula Terv kidolgozását és végrehajtását koordináló Dél-Békés Jövőjéért Szövetség munkacsoport-vezetői, a térségi oktatási és nevelési intézményeinek igazgatói, képviselői, Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője, a szövetség elnöke, valamint pályázati szakértők vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket a szövetség.

A találkozó célja az oktatási koncepció kidolgozása volt, melynek segítségével – bölcsődétől élethosszig – magas szintű oktatás-nevelés és képzés jöhet létre Dél-Békésben. Bánki András, az oktatási munkacsoport vezetője, a KLIK Mezőkovácsházi és Orosházi Tankerületének igazgatója úgy véli, a Calendula Terv jelentősége – a kitűzött célokon kívül – abban rejlik, hogy nem csupán egy vízióról van szó, hanem a kitörési lehetőséget jelentő, komoly szakmai anyagról. Olyan komplex programról, amit kiváló szakemberek, a tudásuk legjavát nyújtva állítanak össze, fogalmazzák meg mindazon elképzeléseiket, amelyek Dél-Békés megújulását eredményezik.

– A projektnap jelentőségét a közös gondolkodásban, az egymás tudásából való továbbépítkezés lehetőségében látom. Minél homogénebb egy csoport, annál szélesebb spektrumban lesz kidolgozva az adott anyag, ezáltal értékesebbé, összetettebbé válik. A szombati csapatmunkát a konstruktivitás és a további építkezés jellemezte, amivel nagy ugrást tettünk céljaink megvalósításának irányába – nyilatkozta Bánki András.

A projektnapon részt vettek a Kodolányi János Főiskola képviselői is, a térség fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségű, hogy a felsőoktatási intézmény 2016 szeptemberétől orosházi székhellyel indítja az új tanévet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.