- hirdetés -

Hazai arany után világkupa bronz – ez az elmúlt bő egy hét mérlege olimpikon tornászunknak. Dorina azonban nem teljesen elégedett, még jobb akar lenni.

A kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában rendezték április elején a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét. A viadalon a Torna Club Békéscsaba csapat is indult, soraiban az orosházi Böczögő Dorinával.

A szerenkénti finálékban Dorina talajon gyűjtött be aranyérmet, gyakorlata 14.200 pontot ért, gerendán és felemáskorláton pedig második lett. Gerendán a szlovák Mokosova Barbara két tizedponttal előzte meg a békéscsabai versenyzőt.

– A talajgyakorlatom nagyon jól sikerült, természetesen örülök az első helynek. A gerendám is biztos volt, bosszant, hogy azt a két tizedet nem sikerült behoznom, mert akkor megverhettem volna a szlovák versenyzőt. A felemáskorlát gyaki most nem ment, de beteg voltam az elmúlt napokban, és úgy indultam ezen a verseny, hogy nem is gyakorlatoztam ezen a szeren – nyilatkozta a szövetség oldalának.

Bronz a világkupán

Dorina a hazai verseny után a tatai edzőtáborban készült az újabb versenyre, a ljubljanai világkupára, ahol ismét három szeren indult. A selejtezőből mindháromban bejutott a döntőbe, ezek közül talajon  13,250 ponttal harmadik lett. Ugrásban 13,625 pontot kapott gyakorlatára, ezzel hatodik lett, míg a felemás korláton 11,700-at ért a bemutatott gyakorlat, itt a hetedik lett.

– Az éremnek természetesen örülök, de nem vagyok elégedett, hiszen korlaton is érmet hozhattam volna, de két rontásom is volt. Talajon pedig jobb gyakorlatot mutattam be, mint amilyen pontot kaptam, teljesen érthetetlen volt a pontozás mindenki számára. De tovább kell lépni, a cél továbbra is a riói olimpia, nincs megállás – mondta kérdésünkre az orosházi tornásznő.

Íme Dorina bronzot érő gyakorlata

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.