- hirdetés -

A megyei közgyűlés MSZP-s tagja úgy véli, a megye járásai egymás kárára akarják fejlesztési elképzeléseiket megvalósítani.

A februári megyei közgyűlésre reagált sajtóközleményben Varga Zoltán, a Békés Megyei MSZP elnöke, a megyei közgyűlés tagja. Az MSZP képviselői úgy látják, a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nem segíti Békés megye felzárkóztatását.
– A megye járásai egymás kárára akarják fejlesztési elképzeléseiket megvalósítani. Jól látható volt ez a mezőkovácsházi és a sarkadi járások fejlesztési programjainak elfogadása során keletkezett vitából, amely a fideszes képviselők között robbant ki – fogalmazott Varga.

A megyei képviselő úgy véli, a rendelkezésre álló 58 milliárd forintos keret a két elmaradottabb térség felzárkóztatására is kevés, nem hogy az egész megye fejlesztésére.
– Ezen az sem segít, hogy a 2020-ig tartó időszak összes forrását két éven belül le akarja szerződni a megyei önkormányzat. Ez a döntés csak a kormányzat sanda politikai szándékát hajtja végre, amely az összes uniós forrást le akarja kötni 2018-ig – emelte ki Varga Zoltán.

Szerinte meg kell találni az ágazati programok között azokat, amelyek a megye felzárkóztatását, a versenyképesség növelését és a munkahelyteremtést szolgálják, csak ez adhat lehetőséget a leszakadás megállítására, amennyiben erre van politikai akarat.
– A megyegyűlésen világossá vált, hogy nincs meg a bizalom a települések között a fejlesztési források pályáztatása tekintetében, ezért javasoltam, a bizalom visszanyerése érdekében vegyék vissza a területfejlesztési bizottság döntési jogkörét, annak érdekében, hogy a döntések nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Sajnálom, hogy a javaslatot a többség nem támogatta – fogalmazott közleményében Varga Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.