- hirdetés -

Szombaton ért véget az OKKSZK karate szakosztályának 3. nemzetközi edzőtábora, ahol 110 karatéka pallérozta tudását.

Öt ország fiai és lányai edzettek és igyekeztek minél többet megtanulni a kyokushin művészetéből az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör edzőtáborában. Oroszországból, Hollandiából és Lengyelországból érkeztek világhírű mesterek, hogy a magyarok mellett ők is átadhassák tudásukat. Dimitij Savajev orosz profi világbajnok, vagy épp Roel Noordman holland VB. 3. neve hallatán elismerően csettinthet mindenki, aki egy kicsit figyeli a karate világ történéseit.

A tábor zárásaként – immár hagyományosan – övvizsgákat tartottak. Közel negyven karatéka – köztük 16 orosházi – igyekezett egyel feljebb lépni a ranglétrán és tehették ezt a hazánkba egyre többször látogató kancho Gerard Gordeau, 9.danos mester vezette bizottság előtt. A tizediktől első kyu-ig vizsgáztak a delikvensek a szokásos menetrend szerint. A zártkörű kata vizsga után következtek a mindenki által megtekinthető küzdelmek. Az Alföld Gyöngye Hotel konferencia központjában és sportközpontjában rendezett eseményen szombaton is kőkemény küzdelmeket láthattak a vizsgázókért szurkolók.

Kicsik és nagyok együtt edzettek (Fotó: Rajki Judit)
Kicsik és nagyok együtt edzettek (Fotó: Rajki Judit)

A könnyűnek semmiképpen nem nevezhető vizsga mindenkinek sikerült, a karatékák felkészültségét illetően pedig kancho Gordeau-t kérdeztük.
– Az elmúlt években többször voltam Magyarországon és Orosházán is. Azt kell mondanom, hogy az itteni karatékák felkészültek és évről-évre egyre jobbak. Külön öröm számomra, hogy különböző szervezetekhez tartozó versenyzők, edzők tudnak harmóniában együtt dolgozni – értékelt a 9. danos holland mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.