- hirdetés -

Az autóipari és gépgyártó társaság 2013 január és 2015 február között orosházi és békéscsabai telephelyén 5,3 milliárd forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztést hajtott végre. A beruházással a társaság 150 új munkahelyet teremtett a térségben.

Eredményes volt a kormánynak az a törekvése, hogy minél több ember találjon munkalehetőséget – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések pénteki átadó ünnepségén Budapesten.

A hónap beruházója díjat a Linamar Hungary Zrt. kapta. Az autóipari és gépgyártó társaság 2013 január és 2015 február között orosházi és békéscsabai telephelyén 5,3 milliárd forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztés során magas technológiai színvonalú CNC-megmunkáló gépeket és egyéb berendezéseket szerzett be. Ehhez mintegy 1,36 milliárd forintot nyertek el uniós forrásból, amit 240 millió forintos hazai központi költségvetési támogatás egészített ki. A beruházással a társaság 150 új munkahelyet teremtett a térségben – írja az MTI.

Az Index nemrégiben közzétett egy összeállítást, amelyben összeszedte: melyik megyében, melyik cég a legnagyobb foglalkoztató. A cégek többsége külföldi tulajdonban van, jelentős részük a gépgyártáshoz, autógyártáshoz köthető, de több kereskedelemmel foglalkozó cég is felkerült a listára.

Az összesítés alapján kiderül Békés megyében a legnagyobb foglalkoztató a Linamar Hungary Zrt. több mint 2300 munkavállalóval (valamint mintegy 1500 beszállítóján keresztül további több ezer embernek ad munkát), a cég 2014-es árbevétele meghaladta a 45 milliárd forintot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.