- hirdetés -

Méghozzá pontveszteség nélkül. Az U21 bajnokság is hozott orosházi sikereket.

NAC Túróczy Nyíregyháza – PET-BAU ASE Orosháza  5 – 13 női NB/I Nyíregyháza

Az influenzával bajlódó Csáki Rita csak tartalékként lett jelölve a mérkőzésre, de a többi csapattag helytállása nem tette szükségessé a beállítását. A párosok 1–1-re végződtek majd az első négy egyéni mérkőzést az orosházi lányok nyerték, ezek közül Balogh Klaudia győzelme a bajnokságban még veretlen Fülöp Szilvia ellen bravúrnak számított.

A hátralévő mérkőzések során a vendégek biztosan tartották előnyüket és végül magabiztosan hozták el a két bajnoki pontot. A fölényesnek látszó győzelem ellenére az összecsapás nem volt sima ügy, hiszen a tizenhat egyesből és két párosból csupán hat dőlt el három játszmában,  a többiben nagy küzdelmet láthatott a közönség.

Lányaink továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a tabellát, a következő bajnokira november 28-án kerül sor az Őrbottyán ellen, ami nem mellékes: végre hazai pályán – tudtuk meg Bogdánffy Csaba szakosztályvezetőtől.

Győztesek: Balogh Klaudia, Szabó Mariann, Fuderer Dalma, Fehér Zsófia 3–3, valamint a Fehér–Fuderer páros 1.

Országos U 21. bajnokság, Budapest – Fehér Zsófia helyezésekkel

A dr. Ormai László csarnokban először rendezték meg a korosztály országos bajnokságot, nem mellékesen ezekben a versenyszámokban állandóan rendeznek nemzetközi bajnokságokat a felnőtt korcsoporttal párhuzamosan. Fehér Zsófia a PET-BAU ASE játékosa mindhárom versenyszámban ötödik helyezést ért el, két negyeddöntőben is csak hajszállal maradt le a dobogóról.

Vegyes párosban Kovács Gáborral BVSC a nyolcad döntőben 3–2 re nyertek a budaörsi ellenfelükkel szemben, majd a négy közé jutásért nagy küzdelemben 3–2 arányban kaptak ki a későbbi győztes Molnár–Nagypál duótól, akiket rajtuk kívül senki nem tudott megszorítani. Párosban a szekszárdi Orosz Sárával a négy közé jutásért maradtak alul a sokszoros bajnok Nagypál  Csilla–Imre Leila alkotta egységgel szemben.

Egyéniben a csoportgyőzelem után, páros társát Oroszt verte 3–0 arányban, majd hatalmas mérkőzésen 3–2 arányban diadalmaskodott ellene a verseny második helyezettje  Madaczki Mirella (Nagykanizsa).  Madaczki ellen Zsófi szenzációsan játszott, végig fegyelmezett és taktikus volt és kiélezett küzdelemre késztette rutinosabb ellenfelét. Hasonló mentalitással régen adós volt, a szakmai vezetés a továbbiakban is ezt várja a kitűnő képességekkel rendelkező versenyzőjétől – zárta a szakosztályvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.