- hirdetés -

Szombathelyen rendezték meg nemrégiben a Vörsas Kupa első osztályú felnőtt és ifjúsági ranglistaversenyt, amelyen a nőknél a PET-BAU ASE Orosháza játékosai is asztalhoz álltak.

Az ifjúsági páros versenyszámban Fehér Zsófia nem tudta ranglista pontjait szaporítani, mivel partnere a szekszárdi Orosz Sára lebetegedett, Benkő Anett a Statisztikás Domokossal a nyolc közé jutott, ami megfelel a várakozásnak. Ifjúsági egyéniben Fehér és Séllei csoport másodikként léphetett tovább, ugyanez Benkő Anettnek nem sikerült mivel körbeverések után rosszabb játszmaaránnyal csak a harmadik pozíciót érte el. A főtáblán Zsófi az elődöntőben kapott ki a szekszárdi Hartbrichtól így a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Séllei A. a nyolc közé jutásért kapott ki a Kecskeméti Fülétől.

Felnőtt párosban  Csáki Rita a kecskeméti Kiss Rékával, míg fehér Zsófia  Nagypál Mártával a nyolc közé jutott. Egyéniben Rita csoport elsőség után a főtáblán a későbbi győztes válogatott Pergel (Budaörs) ellenében maradt alul a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen, így a harmadik helyen zárta a versenyt, ami kimagaslóan jó eredmény! Fehér Zsófi is megfelelt a várakozásnak, hiszen az 5-8 helyen zárta a versenyt miután a szintén budaörsi Petterman Varga 4-2 arányban győzte le.

A verseny után Fehér Zsófia és Benkő Anett Szombathelyen maradt ahol a válogatott edzők jelölése alapján indulnak a Hungarian Junior és Cadet Open nemzetközi bajnokságon – tájékoztatott Bogdánffy Csaba.

A szakosztályvezető beszámolt arról is, hogy az utánpótlás versenyzőik az egyesület vezetésének kezdeményezésére indulási jogot kaptak a felnőtt férfi NB III osztályban.

PET-BAU ASE Orosháza utánpótlás – ATSK Szeged II.  7-11

A múlt hétvégén a szegedi fiatalokkal mérték össze tudásukat. A találkozón a vendég fiúk nagy csatában legyűrték lányainkat, akik becsülettel küzdöttek az eredményes szereplés érdekében. Bár végül a pontszerzés nem sikerült ez a találkozó is jól szolgálta a kitűzött célt a tapasztalat és rutinszerzést. Külön ki kell emelni a 2003-ban született Varga Bernadett fegyelmezett és eredményes játékát – emelte ki Bogdánffy Csaba.

Győztesek: Benkő Anett 3, Séllei Anett 2, Varga Bernadett 1, valamint a Benkő – Séllei páros 1.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.