- hirdetés -

Mától öt nap próba – a Légy jó mindhalálig musical szeptemberi előadására készülnek a (F)Apácák Énekstúdiósok és a művészeti iskola magánénekesei. 

Szerdától vasárnapig táboroznak a (F)Apácák Énekstúdiósok és a Liszt Ferenc művészeti iskola magánének tanszakos növendékei Gyomán. Délelőtt és délután is nagy erőkkel próbálnak, hiszen szeptember végén ismét színpadra viszik a Légy jó mindhalálig című musicalt. A darabot 2011. júliusában már bemutatták, viszont a nyári időzítés miatt sokan lemaradtak róla. Most új szereposztással és új helyszínen rendezik majd a szabadtéri előadásokat.

– Ezt a musicalt közkívánatra visszük újra színpadra – mondta Nagy Krisztina a művészeti iskola tanára, az énekstúdió vezetője. – A társaságnak közel a fele kicserélődött, hiszen sokan tovább tanulnak, külföldön próbálnak szerencsét, így a szereposztás egészen más lesz, mint két évvel ezelőtt volt. Vannak olyanok is, akik 2011-ben még csak kis szerepet kaptak, hiszen akkor kezdték az éneklést. Közülük mára nagyon sokan beértek, és most már fontosabb szerepeket is rájuk bízhatok – mesélte Krisztina.

Az öt napos táboron a sok próba mellett strandolásra is szakítanak időt, hiszen a csapatépítés is fontos része a kirándulásnak. A tábort a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány segítségével és az énekesek előadásain befolyt támogatásokból valósítják meg.

A Légy jó mindhalálig musicalt szeptember végén mutatják be a Művészetek Háza udvarán. A tervezett három esti előadáson fogják először kipróbálni a két új mikroportot, amelyet az alapítvány vásárolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.