- hirdetés -

Fehér Zsófia az Asztalitenisz SE Orosháza versenyzője nyerte az országos serdülő bajnokságot.

Az Ormai László asztalitenisz csarnokban rendezték a serdülő és újonc versenyzők legrangosabb versenyét. A serdülő egyéniben Fehér Zsófia révén minden várakozást felülmúló óriási orosházi siker született.

Zsófi, mint a ranglista második helyezettje a főtáblán kapcsolódott be a versenybe, ahol előbb a mohácsi Márkust, majd a Veszelyt (Postás SE) győzte le magabiztos játékkal. A négy közé jutásért az egyik favorit Harbrich (Statisztika) 4–1 arányú legyőzése sem jelentett akadályt, annak ellenére, hogy az eddigi egymás elleni találkozók eredménye a Statisztika versenyzőjének jelentős fölényét mutatta. Az elődöntőben 4–0-ra lépett át a ranglista harmadik Zs. Szabó (Postás) felett – tudtuk meg Bogdánffy Csaba vezetőedzőtől.

A döntőben az igen kellemetlen védekező stílusban játszó Petőcz (Postás) volt az ellenfele, aki a másik ágon meglepetésre a ranglistavezető Fehér Orsolyát győzte le. A bajnoki cím végül több mint másfél órás küzdelemben a hetedik játszmában dőlt el Zsófi javára, 4–3 arányban. A játszmák eredménye az ASE versenyzőjének szempontjából az alábbiak szerint alakult: 8–11,11–5, 11–9, 11–13, 8–11, 11–4, 13–11.

A szenzációs sikerben nagy szerepe volt a napi edzésmunkát vezető Baranyi Józsefnek és a versenyen az edzői feladatokat ellátó Séllei Zoltánnak.

Az ASE másik két versenyzője Séllei Anett és Benkő Anett csoportelsőként veretlenül jutott a főtáblára, ahol az első fordulóban mindketten magasabban rangsorolt ellenfelektől szenvedtek vereséget.

A páros versenyben mindkét egységünket, a Benkő–Séllei valamint Fehér–Nagypál párost a későbbi bajnok Harasztovics–Korda, a Statisztika kettőse állította meg a nyolc illetve a négy közé jutásért.

Az újonc versenyszámban Szász Rita csoportgyőztesként került a főtáblára, ezzel teljesítette az elvárásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.