- hirdetés -

Általános tájékoztatás, regisztrációs és aktuális pályázati lehetőségek vázolása mellett a hálózatépítésről is szó volt a Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat (MNVH) pusztaföldvári információs napján.

A Békés megyében minden hónapban megrendezett bemutatkozót a helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT), május 22-én tartotta az MNVH. Általános tájékoztatás, és a szervezet bemutatása mellett szó volt a regisztrációs lehetőségekről, vidékfejlesztéshez kapcsolódó forrásszerzési lehetőségekről is. A résztvevők kérdéseinek is helyet adtak a szervezők, fő céljuk a megjelentek közötti együttműködések létrehozása, a hálózatosodás elősegítése volt.

A rendezvényt Dr. Baranyi István polgármester nyitotta meg. Kiemelte, hogy Pusztaföldvár számára a vidékfejlesztési források felhasználása igen nagy segítség. Laduver Márta, az IKSZT vezetője az épületről, a pályázati forrásról és az intézményben folyó életről adott tájékoztatást.

Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Békés megyei referense előadásában bemutatta az MNVH-t, annak felépítését, céljait és feladatait. Kiemelte, hogy a hálózatba díjmentes regisztrációval lehet csatlakozni a szervezet honlapján keresztül. Tájékoztatást adott azon vidékfejlesztési forrásokról, melyek rövidesen rendelkezésre állnak a kisléptékű fejlesztésekhez. Beszélt többek között a tanyaprogramról, illetve a május hónapban megnyíló projektötleti felhívásokról és a nyáron kiírásra kerülő LEADER forrásokról.

A megyei referens előadását a 2014-2020 közötti programozási időszakra való felkészülésről szóló tájékoztatójával zárta. Kifejtette, hogy ha ezt már most elkezdjük, akkor az új források megjelenésével egy időben megkezdődhet azok lehívása. Kiemelte, hogy a vidékfejlesztés és a területfejlesztés az Alföldön szorosan összekapcsolódik, mivel a helyi gazdaság alapvetően a mezőgazdaságon alapul. Erre a gondolatra épül a Békés Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Koncepciója is, aminek jelenleg is fut a véleményeztetése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.