- hirdetés -

Orosháza legnagyobb ipari cége 250 új munkahelyet létesít 2011-ben.

A város legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta meg ebédre dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen a Linamar Hungary Nyrt. vezérigazgatója, Ivanics János is nyilatkozott.

Milyen év volt a 2010-es a Linamar-nál?

Ivanics János

Nagyon nehéz évet zártunk, a válság hatásait kellett feldolgoznunk. Ez az autóiparban viszonylag gyorsan ment, hirtelen változások voltak jellemzők, sok új munkát kaptunk. A mezőgazdasági gépgyártásban azonban lassabban állt helyre az egyensúly.

Számszerűen hogyan alakult az üzleti év?

2010-ben 25 milliárd forint körüli árbevétellel zártunk, összességében eredményes volt az év. 2011-ben készülünk az új kihívásokra, jelentős árbevétel-növekedést várunk, de ez nagyon sok mindentől függ természetesen.

Mennyien dolgoznak a cégnél és milyen fejlesztéseket terveznek?

Jelenleg 1900 fő saját dolgozónk van, akikhez egy pályázati fejlesztés után 250 főt kívánunk felvenni. Ez a 7,5 milliárd forintos fejlesztés az autóipari területen már 2010-ben elindult, az épületek kivitelezése az év második felében valósul meg Orosházán és Békéscsabán. Nagyjából 10 ezer m2-es irodaegyüttes és 2 ezer m2-es szociális épület készül majd el. Emellett pedig természetesen a termelő egységekben a géppark bővítését hajtjuk végre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.