- hirdetés -

Bóbita együttes, lufihajtogatás, vetélkedők. Ezzel várják a gyermekeket és szüleiket szombaton, a volt Rönkvár helyén épült játszótéren. Szeptember 25-én átadják a máltai típusú játszóteret.
Július első hetében indult az országos szinten egyedülálló, úgynevezett máltai típusú játszótér építése a Huba utcai tömbbelsőben, a volt Rönkvár helyén. A műszaki átadás megtörtént, az ünnepélyes megnyitó  most szombaton délelőtt 10 órakor lesz. A szalagátvágás után egész napos rendezvénnyel várják a szervezők a gyerekeket és szüleiket a sport, játszó és rekreációs szabadidőparkban (rossz idő esetén a művelődési házban) – tudtuk meg Bagi Lászlótól a városfejlesztési osztály vezetőjétől.
A lufihajtogató bohóc mellett, ajándék kitűzők, arcfestés, vetélkedők, ügyességi játékok, gyümölcs és péksütemény a kínálat, és persze a hinta, homokozó, különböző játékelemek, a foglalkoztató ház és a sportpálya is várja a játszani vágyókat.

Programok: 11 óra – kézműveskedés; 14 óra – rajzverseny; 14.30 – Bóbita együttes; 16.30 – Langaléta Garabonciások gólyalábas műsora; 18 óra – karaoke party; 19 óra – mozi (A pillangó című családi filmet nézhetitek meg).

A máltai típusú játszótér a 312 millió összköltségű “Adj teret magad mellett” projekt keretében készült el. Megőrzésére nagy hangsúlyt fektet az önkormányzat: a későbbiekben térfigyelő kamerákkal és biztonsági szolgálattal óvják a házirend alapján működő korszerű parkot.
A projekt másik eleme a Tass utca volt, ahol a járdák szélesítése mellett a parkolók számát is bővítették. A piac közelsége miatt is forgalmas útszakaszon június óta dolgoztak. Bagi László elmondta, többször érkezett lakossági panasz, amiket azonban megoldottak és abban bíznak, mindenki megelégedésére szolgál majd a fejlesztés. A Tass utca műszaki átadása-átvétele múlt pénteken rendben megtörtént, néhány kisebb feladat vár csak a kivitelezőre, hogy a szombati hivatalos átadásra minden készen álljon. A játszótér után ugyanis itt is szalagot vágnak a városvezetők.
Szintén a projekt része a Diáktanya átalakítása, felújítás, az Előd utcai óvoda épületének felújítása, és 23 önkormányzati lakás energetikai korszerűsítése. Kapcsolódó cikkeinket itt találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.