- hirdetés -

A hétvégi, miskolci rangadó után csütörtök este hazai környezetben, a Dabas ellen lépett pályára a férfi csapat.
OFKSE – Dabas-Diego KC 22 – 20 (12-9)
NBI/B-s férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok. 300 néző.
Vezette : Árokszállási – Janáki.

Orosháza: HERJECZKI – Raffai 1, Kovács A 4, Berta 3, Kardos 2, Kósa, Balda. cs: Kovács R. (kapus), Ambrus 1, Bajusz 4, Dunkl, Varga 2, Dukic 4, Országh 1.
Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4 ill. 6/5.
Az ismert körülmények közt elvesztett miskolci mérkőzés után, itthon mindenképpen győznie kellett a csapatnak, hogy a bajnoki címért versenyben maradjon. A fiúk meg is tettek mindent ennek érdekében. Nem volt könnyű dolguk, hisz az ellenfél a tabella negyedik helyén álló Dabas csapata volt.
Dabasi góllal kezdődött a találkozó, de szerencsére hamar jött a hazai válasz – három is (5. perc 3-1). Kezdettől fogva leginkább a nagy küzdelem jellemezte a meccset. A megszokott, agresszív, nyitott védekezés jól működött orosházi oldalon. Többször sikerült labdát szerezni és lerohanni az ellenfelet.
A vendégcsapat játékosai állták a sarat és a kétgólos hazai előny nem nőtt (11. perc 6-4). A félidő közepén a dabasiak is megnyitották kissé az addig szigorú hatos falat, de látható eredmény nélkül. Az Eötvös csarnok közönsége csak az átlövés gólokat hiányolta kedvencei játékából. Mindkét oldalon nagyszerű kapus teljesítményt láthattunk. Talán ez is magyarázza a viszonylag kevés gólt. A félidő végére belehúzott a vendég csapat. Fel is jöttek egyre (25. perc 9-8), de egyenlítésig nem jutottak, mert a Füzesi-legénység is rá tudott tenni egy lapáttal. A hajrá a mieinknek sikerült jobban és így háromgólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A küzdelem dominált (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Bajusz Attila hetesre készülve (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A második félidő három Dukic bombával indult. Már azt hihettük, megtört a dabasiak ellenállása, de a vendégek ismét összeszedték magukat és már az ötödik percre visszaállították az első játékrészben megszokott két gólos különbséget (35. perc 15-13). Ez a két gól aztán sokáig meg is maradt (40. perc 17-15). Fogcsikorgató küzdelem zajlott a pályán. Gólra góllal válaszoltak a csapatok. A körömszakadtáig küzdő dabasiak nyolc perccel a lefújás előtt 20-20-nál kiegyenlítettek, de ekkor voltak a sikerhez a legközelebb.
Füzesi mester időt kért és a csapat (talán így kellene írnom: CSAPAT) ismét magához ragadta a vezetést és a mérkőzés irányítását. Visszaállt a végig jellemző két gól, ami már meg is maradt a végéig. A közönség az átélt izgalmak után felállva ünnepelte kedvenceit és ezen az estén a fiúk erre igazán rá is szolgáltak.
Füzesi Ferenc: – Tudtuk, hogy nem lesz egy sétagalopp, hisz a Dabas talán az NBI/B legjobban passzoló gárdája. Ma nem nyújtottuk legsziporkázóbb játékunkat, de egységes volt a csapat. Mindenki megtette a magáét és az akarás is dicséretet érdemel. Végül is meg van a két pont és ez a lényeg.
Szilágyi Zoltán: – A támadások befejezésénél hibáztunk többet a kelleténél. Ettől függetlenül dicséret illeti a srácokat, hisz a közismerten jól védekező és letámadó Orosháza otthonában csak 22 gólt kaptunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.