- hirdetés -

Jól játszottak a fiúk, de ez most nem volt elég a győzelemhez. A rangadót vasárnap és hétfőn 17 órától teljes egészében láthatják a Városi Televízióban.
DKC-Miskolc-MIVÍZ – Orosházi FKSE 26 – 24 (13 – 14)
NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés, Miskolc, Városi Sportcsarnok, 1000 néző.
Vezette: Bonifert – Oláh

Orosháza: Herjeczki – Raffai 2, Kovács A. 6, Berta 3, Kardos 5, Kósa, Országh 2. cs.: Kovács R. (kapus), Ambrus 1, Bajusz, Dunkl 3, Varga, Dukic, Balda 2.
Edző: Füzesi Ferenc.

Az ellenfél legjobb dobói: Pető 9, Kocsis 4.
Kiállítások: 10 perc ill. 18 perc. Hétméteresek: 0/0 ill. 2/2.
Szombat este Miskolcon lépett pályára férfi kézilabdacsapatunk. Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a bajnoki pontvadászat első két helyezettje csapott össze.
Miskolci gólokkal indult a meccs, 3-0-ra húztak el gyorsan a hazaiak. Az első percektől kezdve nagy küzdelem folyt a pályán, jól játszottak a csapatok. A 13. percre sikerült kiegyenlítenünk, 5-5-öt mutatott ekkor az eredményjelző. Ezt követően a vezetést is átvette csapatunk, egy újabb miskolci kétpercesnek, egy büntetőnek és egy labdaszerzésnek köszönhetően 8-6-ra léptünk el.
Kiegyenlített volt a játék. Jött viszont egy újabb kiállítás – ekkor nekünk – a 23. percben pedig már ismét a Miskolcnál volt az egygólos, 11-10-es előny. Nem tartott azonban sokáig a hazai vezetés, a 25. percre visszavettük a vezetést, ami meg is maradt a szünetre. A félidőben 13-14 volt az állás.

A miskolc a végén nyert ellenünk (Fotó: Vági Kata)
A miskolc a végén nyert ellenünk (Fotó: Vági Kata)
A második játékrész is miskolci találatokkal kezdődött, de hajtottak, és tényleg jól játszottak a fiúk. Az újabb kiállításunk ellenére a 37. percre 17-17-re hoztuk a meccset. A döntetlen közeli eredmény maradt a következő percekben is, kemény küzdelem folyt a pályán. A 46. percben újra vittünk 21-20-ra, de ismét egyenlítettek a hazaiak, és mindkét oldalon volt egy-egy kapusbravúr is. Ez jellemezte a folytatást is, majd a végjátékban két kétperces kiállítást kaptunk gyorsan egymás után, ami eldöntötte a végét. Az 59. percben 25-24-nél a Miskolc támadott, és góllal zárt. A vége így 26-24 lett.
Összességében nagyon jól játszott az orosházi csapat, nem érdemelt vereséget ezen az estén.
Füzesi Ferenc: – Nagyon nehéz értékelni, ilyen jó meccset még nem játszottunk a szezonban. 52 percig döntetlenben voltunk és vezettünk is sokáig, de az utolsó percekben kettős emberhátrányba kerültünk, aminek nem igazán értettem az okát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.