- hirdetés -

Felére apadt a tb kassza az elmúlt 20 év alatt. Ezt töltené fel a Jobbik, és szakmai alapokra helyezné az egészségügyet.
Jámbor Nándor, a Jobbik országgyűlésiképviselő-jelöltje nyitotta meg a szombati fórumot, bemutatva a Jobbik Egészségügyi Kabinetjének elnökét, dr. Gyenes Gézát. A képviselőjelölt kiemelte, Gyenes szakmai berkekben elismert személye (háziorvos, korábban két cikluson keresztül a Magyar Orvosi Kamara főtitkára) és a Jobbik egészségügyi programja is jelzi, hogy a párt szakmai alapon akar radikális változást.
A Jobbik egészségügyi programja kapcsán dr. Gyenes Géza  kiemelte, mintegy 50 százalékkal kevesebb pénz van az egészségügyi kasszában, mint volt 1989-ben. Nem csupán azért, mert kevesebb a járulékfizető, hanem azért is, mert a tb kasszába befizetett összeghez hozzáfért a politika. Ezen változtatna a párt. A Nemzeti Egészségfejlesztési Terv segítségével pedig többek közt a népbetegségek visszaszorítását, a várható élettartam növelését és a gyógyító oldal személyi feltételeinek javítását (orvos- és nővérhiány megszüntetése) szeretnék elérni.
Gyenes szerint az elmúlt évek alatt az orvosi kamara szakmai javaslatait a parlamenti pártok nem igazán vették figyelembe. A parlamenten kívüli Jobbikról azonban úgy tartja, együttműködik a szakmával, és tudatos az egészségpolitikája, ami az elmúlt 20 évre nem volt jellemző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.