- hirdetés -

Zene, tánc és mese! Felnőttek és gyerekek is találhatnak kedvükre valót az intellektuális és szórakoztató programok között.
A Mélyen Szántó Esték újabb programmal várja az érdeklődőket március 24-én 17 órától a Szántó Kovács János Területi Múzeumban. A sorozat következő részében Kriston Vízi József: Folklór-kérdések (és válaszok) az ezredfordulón. Új ünnepek, új szokás-csinyálók című előadását hallgathatják meg.

Elmarad a március 24-ére meghirdetett végzős fuvolista növendékek hangversenye.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt március 25-én a Veszíts el egy könyvet! játék második évfordulóján megrendezendő „Olvasás 2010-ben” című programjára.
10 órától: Beszélgetés a jelen és jövő könyveiről, olvasóiról, könyvtárairól Kamarás István olvasásszociológussal.
Előadások:
10:45 Sóron Ildikó: Gyógyszer, tápszer, kábszer: biblioterápia a könyvtárban
12:30 Paszternák Ádám: GŐZkönyvtár / DRÓTkönyvtár, Füzessi Károly: Könyvtár pont húúú, 13:30 Kardos András: A katalóguscédulák új élete – egy közöskatalógus prototípus a jövőből, 14:30 Író és elvesztés. Vendég: Kiss Ottó.
Zene-tánc-humor címen március 26-án 18 órakor Petőfi Művelődési Központ színháztermében a Liszt Ferenc művészeti iskola növendékei és tanárai mutatják be vicces táncos-zenés produkcióikat.
A GyIÖK szervezésében ismét éjszakai floorball várja a játékos kedvű fiatalokat a Harruckernben március 26-án este 8-tól 11-ig. Jelentkezni a helyszínen lehet!
A Városi Képtárban március 27-én 9 és 12 óra között Képzőművészeti Műhely várja a gyerekeket és családokat. Ezen a szombaton újból az időszaki és az állandó kiállításokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.
MOZI! Március 27-én 19 órai kezdettel az Avatar című szinkronizált amerikai fantasyt vetítik a Petőfi Művelődési Központban.
Húsvéti jótékonysági hangversenyt tartanak március 27-én 17 órakor a művelődési központ koncerttermében. A felajánlásokat az orosházi mentőállomás Gyors, Korszerű Életmentés Alapítványa mentéstechnikai eszközök beszerzésére fordítja. A műsorban fellépnek: Orosházi Advent Kórus, Szarvasi Kamarazenekar, közreműködik: Balog Rajki Petra (ének), Farkas Benjámin (zongora), Szűcs Sándorné (vers).
Thüringiai Napok – Német Kultúra Hete március 29-e és április 8-a között:
A program március 29-én indul a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában, ahol 14 órától vetélkedő lesz Türingiáról német nyelven gimnazistáknak. A rendezvényt megnyitja és a díjakat átadja: Wolfgang Marek, német szaktanácsadó.
17 órától előadás: A magyarországi németek helyzete a II. világháború után, dr. Abonyi Lajos előadásában. Moderátor: Blahó János, a VINCULUM Egyesület elnöke.
Március 30-án 14.30-kor a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában Ünnepi program, ahol a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánc- és zenei repertoárja lesz látható-hallható. Megnyitó: Axel Biallas protkoll-attasé. Köszöntő: Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke.
A Táncsics Mihály Gimnázium kulturális programja. Zárszó: Blahó János, a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója.
Folytatás: Vidám műsorok kávé, tea és sütemény mellett, a 8/8. osztályos diákok műsora.
Táncház: vezeti Heil Helmut, a Leőwey Táncegyüttes Egyesület vezetője
Március 31-én 9.30-tól Vers- és prózamondó verseny német művekből a Székács József evangélikus iskolában. A megnyitóbeszédet mondja és a díjakat átadja: Dr. Foramnn István. 14 órától Vetélkedő Türingiáról németül 7. és 8. osztályosoknak a Táncsics Mihály gimnáziumban.
Április 8-án a Táncsics gimnáziumban 13.30-tól Német szakos tanárok továbbképzése. Téma: „Nyelvi kreativitás és nyelvi érzékenység”, Vezeti: dr. habil. Drahota- Szabó Erzsébet tanszékvezető főiskolai tanár, Szegedi Tudományegyetem)
Micimackó bérlet várja a kicsiket március 29-én és 30-án 10 és 14 órai kezdettel a művelődési ház színháztermében, ahol a Rútítkozzunk! –mesejáték Szaurella parancsára című mesejátékot tekinthetik meg a gyerekek a Piruett Csoport előadásában.
Időszaki kiállítások:
A Városi Képtárban március 12-e és április 21-e között Barkos Beáta és Simon Miklós alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.
A Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában Nepál az utazó szemével címen Vági András fotói láthatók március 12-e és 26-a között.
Az Ünnepek Ruhái címet viselő,  Zalainé Kaczkó Ágnes női szabómester esküvői és alkalmi ruháit bemutató kiállítás március 30-áig várja az érdeklődőket az Evangélikus Gyülekezeti Házban (Thék Endre utca 2.).
A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete szervezte Amatőr Alkotók című kiállítását március 21-ig tekinthetik meg a művelődési házban. A tárlaton többek közt kavics- és csigafestéseket, gobelineket, gipsz szobrokat és fotókat is találhatnak az érdeklődők.
A Szántó Kovács János Múzeumban „A római Birodalom Limese- Pannonia határa mint világörökségi helyszín” című kiállításra egészen április 11-ig térhetnek be.
A Nagyné Sinka Erzsébet és Zsurkáné Benyovszki Piroska képeiből nyílt kiállítás április 10-ig tekinthető meg az Amadeus Kávézóban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.