- hirdetés -

Sorozatunkban minden párt jelöltjétől kértünk egy bemutatkozó szöveget és egy fotót. Az LMP, a Munkáspárt, az MDF, a Jobbik, az MSZP és a Fidesz jelöltjének bemutatkozását folyamatosan tesszük közzé. Lehetőséget biztosítottunk a Civil Mozgalom képviselőjének is, ám ő többszöri megkeresésünk ellenére sem reagált.
Kedves Orosháziak, Kedves Nyugdíjasok, Hölgytársaim!
Muszka Kálmánné, Garamvölgyi Erzsébet vagyok. 62 éves, férjezett, két gyermekem, négy unokám van. Általános iskolai tanulmányaimat az akkor III. sz. Általános Iskolában végeztem el, majd Gyors és Gépíró Iskolába jártam. Békéscsabán a Közgazdasági Technikumban érettségiztem, majd ezt követően mérlegképes könyvelői végzettséget szereztem. Első munkahelyem az Orosházi Járásbíróságon volt, ezt követően az Orosházi Üveggyárban dolgoztam, majd iskolatitkár voltam, 1995 óta rokkant nyugdíjas vagyok, de 2006-ig üzletkötőként is dolgoztam.

Muszka Kálmánné
Muszka Kálmánné
Semmiben sem különbözöm az átlagembertől: egy vagyok a harmincezer városlakó közül. Nyugdíjasként szomorúan kell látnom, hogy évek óta egyre nehezebb helyzetbe kerültünk. Mérhetetlen lett a szegénység, sokan élnek a nyomor szintjén, az emberekben egyre több a feszültség, a bizonytalanságtól való félelem, a reménytelenség. Szüleim katolikusok voltak és úgy neveltek, hogy az elesett, rászoruló embereken segítsek, és soha ne felejtkezzek el arról, hogy „honnan” jöttem.
Hitem és az emberek iránti szeretetem késztetett arra, hogy elvállaljam az MDF felkérését a képviselőjelöltségre, hogy – mint egész életemben tettem – ezután is segíthessek. Soha nem voltam párttag és ma sem vagyok az.
Az MDF-nek van programja: Munka + Méltóság = Megújuló Magyarország, a tartós gazdasági és társadalmi felemelkedés programja. Ideje őszintén beszélni! Magyarország az elmúlt évtizedet elvesztegette. A jövő rajtunk múlik. Reformok kritikus tömegére van szükség ahhoz, hogy a következő évtized a fejlődésről és a munkahelyteremtésről szóljon.
Legégetőbb feladat a munkahelyteremtés, amely feladat nem csak a kormányra, hanem a tehetséges vállalkozókra is vár. A megoldandó feladatok sokasodnak: szociális biztonság megteremtése, a hátrányos helyzetűek, fogyatékosok égető problémái, de sürgős a kisebbségi nemzetiségek, különösen a roma származásúak helyzetének javítása. A választókerület útjai járhatatlanok, itt is csak 8 év üres ígéretei voltak, útjavítás, infrastruktúrafejlesztés nem.
Egy új képviselőnek hihetetlen nehéz helyzete lesz: kifosztott államkassza, az ország költségvetésének felborulása, a lakosság egyharmada a nyomor szintjén él stb. Ebben a helyzetben minden ígérgetés a választók újabb becsapása. Ha segítenek, én nem ígérek, igyekszem méltó lenni a bizalmukra.
Muszka Kálmánné, az MDF jelöltje

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.