- hirdetés -

A főjegyző és a polgármester is jónak értékelte a hivatal munkáját a karácsony előtt tartott hagyományos évzáró fogadáson.

Hegedűsné dr. Hegedűs Mária a képviselő-testület idei tevékenységét rendkívül intenzívnek ítélte: 18 testületi ülésen, 493 határozatot hozott, és 32 rendeletet alkotott, vagy módosított.
– A polgármesteri hivatal dolgozóinak elsődleges feladata a képviselő-testület, a tisztségviselők munkájának kiszolgálása, a sikeres városépítés és működtetés feltételeinek biztosítása, a város polgárai ügyeinek lelkiismeretes intézése és minden, az állam által az önkormányzatra osztott feladatok ellátása – mondta a címzetes főjegyző.

A jegyzői beszámolóból kiderült: a hivatal a jogszabályokban előírt változtatásokat elvégezte, tartani tudták a képviselő-testületi határozatok kiadási határidejét, teljesült a költségvetési rendeletben tervezett önkormányzati adóbevétel. Kiemelt jelentőségűnek nevezte a továbbképzéseket, amelyeket lehetőség szerint támogatnak is, csakúgy, mint az ajándékutalványok és jutalmak biztosítását. Időszerűnek mondta az informatikai rendszer felújítását, halaszthatatlannak pedig az elektromos hálózatét. Szóba kerültek a sikeres pályázatok, amelyek kidolgozásában a dolgozók vettek részt.

A városvezetők és a hivatalvezetők koccintása (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A városvezetők és a hivatalvezetők koccintása (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

– Az egész hivatalra jellemzően, a vezetés megelégedésére igen alacsony a határozatok elleni jogorvoslati kérelmek száma. Ez nem éri el az 1 százalékot sem. A törvényességet ellenőrző szervek vizsgálataik során komolyabb problémát sehol sem állapítottak meg – jelentette ki a főjegyző.

Németh Béla polgármester is hangsúlyozta: a gyakran változó jogszabályok megnehezítik a köztisztviselők dolgát, és a túlterheltség miatt is gyakran vannak idő szűkében az előkészítő munkákban. A szabadságok kiadásának is ez szab gátat, így az ünnepekre javasolták a pihenést a dolgozóknak.

Hegedűsné dr. Hegedűs Mária a sikeresen lebonyolított Európai Parlamenti választásokat is említette, a polgármester pedig a jövő évi országgyűlési és önkormányzati választásokat, mint jelentős feladatot, és felelősséget abban a tekintetben, hogy a köztisztviselők maradjanak távol a politikai csatározásoktól, de menjenek el szavazni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.