- hirdetés -

Az orosházi fúvósok két telt házas hangversenyt adtak.

A sorban ez volt a XXI. Szilveszteri hangverseny, melyet az Orosházi Fúvószenekar adott. Az idén 80 éves zenekar, élén K. Tóth László karnaggyal most sem okozott csalódást közönségének. Az esemény rangját mi sem jelzi jobban, minthogy két telt házat vonzott a művelődési központ színháztermébe. A nyilvános főpróbát december 27-én, míg a gálaelőadást két nappal később, december 29-én tartották.

A zenekar ezúttal sem egyedül lépett színpadra. Hosszú évek óta baráti a kapcsolat a testvértelepülés, Zomba néptáncosaival, akik idén is elfogadták a meghívást és három számban is táncoltak. Mellettük az idén 50 éves Szokolay Bálint Madrigál Kórus is szerepelt, Giuseppe Verdi Trubadúrjából a Cigánykórust énekelték – természetesen a szerepnek megfelelő öltözékben.

Vörösborral koccintottak az újévre (klikk a képre) Fotók: Czank Szilvia
Vörösborral koccintottak az újévre (klikk a képre) Fotók: Czank Szilvia

A táncos vonalat erősítette a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola mazsorett csoportja. A csinos, fiatal lányok kirobbanó sikert arattak lendületes koreográfiáikkal.

Ahogy az már megszokott a fúvós szilveszteren, a zenekar tagjai is dalra fakadtak. Seres Angelika Lauretta áriáját énekelte, Szegi Kata pedig az örökzöld New York, New York című dalt adta elő.

A karmester sem maradhatott nóta nélkül: Buday Dénes, Kalotaszegi Madonna darabjából a Rózsalevél című betétdalt adta elő, de beszállt egy nóta erejéig a Budapesti Foxtrottok munkacímet viselő darabba is, melyet K. Tóth Péter és Kasza Béla énekelt zenekari kísérettel – némi finom vörösbort kortyolgatva közben.

A közönség a hagyományos Radetzky induló után pedig percekig felállva tapsolt, mely egyfajta – és talán a legjobb – fokmérője a sikernek. Aki pedig nem volt ott, az a hangversenyt megnézheti majd tavasszal, hiszen a zenekar ezt a koncertet is kiadja DVD-n.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.