- hirdetés -

Munkahelyen, utazás során fontos egy idegennyelv ismerete. Íme pár jó tanács a nyelvet tanulóknak.Melis Zsuzsát arról kérdeztük, hogyan tanuljunk hatékonyan idegen nyelvet. A tanácsok hasznosak, a tanárnő diákjainál beváltak. Ezt bizonyítja az is, hogy a közelmúltban sikerrel szerepeltek egy nyelvi versenyen.

– Nehéz választ adni arra a kérdésre, hogyan tanuljanak, mert mindenkinek más módszer válik be. Egy jó tanácsom van, amit a Londonban töltött 8 hónapra alapozok. Egy angol akkor is elégedett az angoltudásoddal, ha az tele van nyelvtani hibával, a lényeg, hogy merj kommunikálni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyáltalán nem kell nyelvtant tanulni.

Ahogy a kedvenc nyelvtankönyv íróm,

Dohár Péter mondja, legyen az a tudás kicsit meggyomlálva, de ha túlságosan a nyelvtanra koncentrálsz, a beszéd rovására megy. Legyen benne inkább egy-két kicsi hiba, de élvezd a társalgást. A felnőttek kicsit görcsösebbek a tanulásban, az biztos, de nem is néznek annyi filmet angolul, nem használják annyit a számítógépet, és nem hallgatnak angol számokat. Mindez sokat segít a tanulásban.

– Tehát aki küzd a nyelvvizsgával, annak jó tanácsként ez szolgáljon: tudatosan építsük be a mindennapjainkba a nyelvet! Hallgassunk a kocsiban azon a nyelven zenét, amit meg akarunk tanulni, és rakjuk rá a DVD-n az idegen nyelvi hangot, vagy a feliratot, a kontextussal együtt jobban megragadnak a szavak. Ezért jó teljes mondatokat megjegyezni.

Nagyon fontos, hogy ne szégyenlősködjünk, élvezzük a beszélgetést! Gondoljunk bele, ha egy idegen nyelvűvel beszélgetünk, mi mennyire örülnünk, ha néhány szóval ki tudja fejezni magát a mi nyelvünkön! Nem szánalommal és elégedetlenséggel nézünk rá, hanem isszuk a szavait!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.