- hirdetés -

Zene, néptánc, vers és ének – csak néhány, a József Attila iskola gálaműsorának programpalettájáról.

A József Attila iskola ebben a tanévben ünnepli fennállásának 115. évfordulóját. Az ünnepségsorozat október elején iskolanappal vette kezdetét, melyet október 21-én a művelődési házban gálaműsor követett. A diákok nemcsak iskolájukat ünnepelték ezen az estén, műsoraikkal elsősorban szüleiknek szerettek volna kedveskedni.

Víghné Pintér Lilla igazgatótól megtudtuk, a gálaműsor gondolata még tavaly, a tanév végén született. A műsor összeállításánál a gyerekek ötleteit is figyelembe vették, a felkészülést pedagógusok segítették.

Gyerekeké a színpad

115 éves az iskola (Fotó: Melega Krisztián)
115 éves az iskola (Fotó: Melega Krisztián)

Pusztainé Szabó Margit Orosháza Város Általános Iskola főigazgatójának köszöntője után a diákok vették birtokba a színpadot. Elsőként az iskola énekkórusa lépett fel, majd a kisebbek következtek, akik mondókákkal, körjátékokkal tarkított produkciót adtak elő.

A színpadon néptánccsoportok bemutatóját követően verset, mesét mondtak a vállalkozó kedvűek. Megelevenedett Károlyi Fülöp Béla Gyopárka tündér című meséje is.

A nagyobbak szintén kedvükre kibontakozhattak. Zene, tánc, aerobik – sorra követték egymást a fellépők, végül pedig az est fénypontja, az ünnepi torta következett. Zárásként a jelenlévők közösen elénekelték a „Boldog születésnapot” című dalt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.