- hirdetés -

Ne kampányolhassanak a pártok állami pénzből – ezt akarja elérni a Civil Mozgalom.

Október 15-én csütörtökön a volt Csillag áruháznál volt Seres Mária országjáró körútjának orosházi állomása. A Civil Mozgalom elnöke azt szeretné elérni, hogy népszavazás legyen a pártfinanszírozásról. Úgy véli, a pártoknak önfenntartónak kellene lennie: az állami támogatás helyett a felajánlott 1%-ból, tagdíjakból, egyéb magánforrásokból működjenek.

-Ha egy szervezetre szükség van, akkor elő tudja teremteni a támogatottságot. Ha nem, akkor hogyan akar megoldani nagyságrenddel nagyobb problémákat. A mostani pártfinanszírozás a korrupció melegágya. November végéig 50 ezer aláírást kell összegyűjtenünk, hogy a Parlament tárgyalja a kérdést. Tisztában vagyok vele, hogy ha a pártok nem akarják a változást, akkor nem is lesz.

Orosházán is gyűltek az aláírások (Fotó: Melega Krisztián)
Orosházán is gyűltek az aláírások (Fotó: Melega Krisztián)

Seres Mária mégis járja az országot, mert ez a kérdés már a következő Parlament feladata lesz, és abban bízik, hogy új szemléletű emberek kerülnek be az Országházba.

Az OrosCafé-hu-nak elmondta, a Civil Mozgalom is készül a tavaszi választásokra és állami forrás nélkül, a mozgalmat támogatók segítségével állítanak jelöltet. Hogy mennyi aláírás gyűlt össze, egyelőre még nem tudni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.