- hirdetés -

A párt orosházi szervezete sajtótájékoztatón jelezte, jelen vannak és dolgoznak.

A helyi Jobbik elnöke, Patakfalvi János jelentette be hétfő délután, hogy a Jobbik Orosházán is működik, tevékenykedik és a kampány közeledtével egyre inkább hallatni is fog magáról.

Rácz József, Jámbor Nándor, Patakfalvi János (Fotó: Melega Krisztián)
Rácz József, Jámbor Nándor, Patakfalvi János (Fotó: Melega Krisztián)

– Megalakítottuk az ügyvezető testületet és az operatív testületet, valamint megvan a jelöltünk az országgyűlési képviselői posztra is. Személyére vonatkozóan várhatóan november végén mondhatunk többet, jelenleg még az országos választmány döntésére várunk.

Az orosházi Jobbik megkezdte a program kidolgozását is.

-Az ígéretek és jelszavak helyett inkább megoldást kínálunk a problémákra, az elmúlt húsz évben a különböző pártok nem így tettek. A legnagyobb baj azonban az, hogy elhitették velünk, képesek megoldani a gondokat. Szerintünk ez nem így van, a kormány segíthet vagy árthat, de megoldást a közösségek kínálhatnak. Ezért a helyi Jobbik a helyi problémákra koncentrál, természetesen a párt alapelvei szerint – összegzett Rácz József kampányfőnök.

Jámbor Nándor a helyi Jobbik alelnöke szerint hazánk helyzetét egyre többen ismerik fel és látják, nincs már hová menekülni, lépni kell. Ezért gyarapodik a párt, csatlakoznak azok, akik szebb jövőt szeretnének. Ezt is mutatja, hogy Békés megyében már 29 alapszervezet működik. Patakfalvi János hozzátette, sokan még  nem mernek nyíltan a párt mellé állni, féltik munkahelyüket.

A Jobbik a kampány részeként különböző rendezvényeket is szervez. Legközelebbi rendezvényük a Sétáljunk együtt egymásért, a holnapért! Az egy órás sétára október 25-én a Városháza előtti téren várják az érdeklődőket, gyülekező 16 órakor. A séta célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalomban jelen lévő problémákra és arra, hogy nem vagyunk egyedül.

Für Sándor szervezeti koordinátor elmondta, a Magyarok Szövetségével is megindultak a tárgyalások.

– Regionális szinten zajlanak a tárgyalások az együttműködés lehetséges formáiról. A szövetség is a nemzeti oldalon áll, véleményük, programjuk hasonló a Jobbikéhoz, így a megbeszélések pozitív irányba haladnak. Az eredményekről a sajtót a későbbiekben tájékoztatjuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.