- hirdetés -

Ha valami színházi este, vagy koncert lenne, ki lehetne tenni a „minden jegy elkelt” táblát, annyira népszerű a gyerekek és szüleik körében a könyvtár ingyenes nyári játszóháza. Kedd délelőtt sem lehetett már több helyet találni, sőt a pótasztalok, székek is előkerültek a gyermekkönyvtárban.

Buzai Csaba könyvtárigazgató elégedetten szemlélte a szorgoskodó gyermekeket. Mint elmondta, évről-évre nagyon népszerű ez a program.

Tengerics Éva segít kicsit a varrásban (Fotó: Justh VK)

– Már az idei nyáron ez a mostani a második turnusunk. Az első, júliusi héten is nagyon sokan jöttek, most is – láthatjátok – full ház van. Rendkívül büszke vagyok erre a programunkra és rendkívül büszke vagyok kiváló gyermekkönyvtáros kolléganőimre, akik évről-évre, illetve játszóházról-játszóházra meg tudnak újulni és minden alkalommal új ötletekkel, remek dolgokkal, újdonságokkal szolgálnak a gyerekeknek. Minden játszóház alkalmával vannak új beiratkozóink, akik – nagyon remélem – a szürke hétköznapokon is visszatérnek hozzánk olvasóként – teszi hozzá az igazgató.

Az augusztusi turnusra Tengerics Éva gyermekkönyvtáros állította össze az öt nap programját. Első napon izgő-mozgó állatkákat készítettek, kedden a levendula párnácskák vannak soron.

Minden nap garantált a telt ház a játszóházban (Fotó: Justh VK)

– Készítünk még saját gyártású hangszereket, lesz könyv újrahasznosítás és szinte mindig a legnépszerűbb programunk a pénteki gyöngyfűzés. Ezen a héten karkötőket készítünk. Jó segítőtárs a felkészülésben az internet, de vannak kézműves könyveink is. Az ezekből merített ötleteket aztán otthon elkészítem és próbálom kitalálni, hogy a gyerekeknek is menni fog-e. Így a teljes felkészülés több hetet vesz igénybe, de látva a gyerekek örömét, nagyon megéri – mondta el a könyvtáros.

Ottjártunkkor is teli volt a könyvtár, de láthattuk azt is, hogy némelyik asztalnál váltották egymást a munkájukkal elkészült és az újonnan érkező ügyeskedni vágyók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.