- hirdetés -

Molnár Zoltán önálló estjét rendezték a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasótermében péntek délután. Nem mindennapi élményben lehetett része a művész jóvoltából a közönségnek.

A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként bemutatott önálló est komoly gondolatok – hazaszeretet, kitartás, magyarság, menni, vagy maradni – köré épült. Wass Albert, Juhász Gyula, Reményik Sándor, Szilágyi Domokos és több magyar költő verseit egymásba kapcsolva, mint egyetlen maratoni költeményt hozta a közönség elé Molnár Zoltán. A címek nélkül, egymás után sorjázó versek különleges ritmust, feszességet, egyfajta vibrálást adtak az előadásnak, miközben folyamatosan gondolatok, érzések sokaságát idézték elő a hallgatóságban.

Molnár Zoltán színművész (Fotó: Justh VK.)

Molnár Zoltán színművész Újvidéken szerezte diplomáját. Nem ment külföldre, otthon játszik magyarul is szerbül is, más más színházban. A műsor előtti beszélgetés során elmondta, az est címét – „Szeretnék egyszer visszajönni még” – a ma valósága ihlette, hisz a Vajdaságból, is rohamosan fogy a magyarság, sokan mennek el és külföldön próbálják élni az életüket, ami otthon sokszor nehéz.

– A mai lesz ebből az önálló estből a hatvanharmadik előadás. Az általam reméltnél és vártnál is jobban fogadta a közönség, nagyon pozitívak a visszajelzések, akár nagyszínpadon, akár így, kisebb közönség előtt játszom. Ez talán valamivel közvetlenebb, meghittebb. Sajnos nagyon aktuális a téma, a menni, vagy maradni kérdése. Én maradtam. Megakadályozni, hogy még többen elmenjenek, nem tudom, de beszélek róla, elgondolkodtatok a versekkel. A magam eszközeivel ennyi tudok tenni – mondta a művész.

Molnár Zoltán a könyvtár közönségét is elvarázsolta, önálló estje zajos sikert aratott Orosházán is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.