- hirdetés -

A nemzetközi mezőnyben sem vallott szégyent az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Fekete Bence. Az egy héttel korábbi országos minősítési versenyt megnyerő fiatal birkózó Bulgáriában lépett szőnyegre, ahol három győzelemmel és egy vereséggel zárva a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Rendkívül sikeres napok állnak az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Fekete Bence mögött. A fiatal birkózónak március 9-én, közvetlen riválisait is legyőzve sikerült megnyernie a serdülő korosztályú birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának második válogatóversenyét. Teljesítményének köszönhetően a nemzetközi mezőnyben is próbára tehette ügyességét, március 16. és 17. között egy kétnapos nemzetközi verseny várt rá, Bulgáriában.

A már tizennyolcadik alkalommal megrendezett Zlati Dinev Rojdev elnevezésű emlékversenyen a magyar fiatalok a teljes bolgár mezőny mellett grúz, olasz, macedón, román és türkmén versenyzőkkel mérhették össze tudásukat, ami eredményeik alapján igencsak biztatónak bizonyult. Összesen hét érmet szállítottak a magyar versenyzők, amiből Bence is tevékenyen kivette a részét.

Komoly esélye van a válogatottságra Fekete Bencének, de ehhez meg kell nyernie a harmadik minősítési versenyt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 57 kilogrammos súlycsoportba húszan mérlegeltek, az orosházi birkózó egy hazai versenyzővel kezdett, akivel szemben 10-0-s különbséggel diadalmaskodott. Meggyőző teljesítményét sikerült a következő fordulóban is megismételnie, melynek köszönhetően az elődöntőbe került.

A döntőbe kerülésért vívott mérkőzésen jobbnak bizonyult az ellenfele, így másnap bronzmérkőzéssel zárta első nemzetközi szereplését. Itt már az első két mérkőzésen látott formáját idézte és technikai fölénnyel múlta felül ellenfelét, melynek köszönhetően bronzéremmel zárta a bulgáriai emlékversenyt.

A Bulgáriában rendezett nemzetközi versenyen a dobogó harmadik fokára állhatott fel (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Arról, hogy a korosztályos világ- és Európa-bajnokságon ki képviselje a magyar színeket, a sorozatban harmadik minősítési verseny (egyben országos bajnokság) dönt, amit május 5-én Győrben rendeznek. Bence az első megmérettetésen harmadik lett, mivel azonban Somogyjádon mindkét esélyes ellenfelét legyőzte, így jó előjelekkel várhatja a folytatást, melynek kiváló alapja lehet egy sikeres nemzetközi szereplés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.