- hirdetés -

Az Erasmus+ legutóbbi programjaként tizenöt fős portugál delegáció érkezett városunkba. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola különleges programokkal készült vendégeinek.

Az elmúlt napokban tizenegy diák és nevelőik megismerkedtek az iskola történetével, hagyományaival és az ott folyó munkával.

– A pályázat témája az ének-zene, így óralátogatás során hallottak a Kodály-módszerről, annak gyakorlati megvalósítására láttak példát mind alsó, mind felső tagozaton, bepillantást nyertek a Kodály Zoltán Kórus mindennapi életébe. Az iskola pedagógusai népdalokat tanítottak nekik, valamint rövid magyar néptánc tanfolyamon is részt vettek. Ellátogattak a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjteménybe is, ahol különleges hangszereket mutattak be nekik egy interaktív előadás keretében – ismertette a részleteket Szalók József tanár.

A portugál látogatóknak a kötött program mellett lehetőségük volt megismerkedni Gyopárosfürdő egészségmegőrző és szórakoztató lehetőségeivel. Megtekintették Orosháza nevezetességeit. A város vezetése Orosháza könyvvel és ajándéktárgyakkal kedveskedett a vendégeknek.

Megtudtuk, a portugál és a magyar diákok hamar megtalálták a közös hangot és jó barátságok születtek, melyeket a tanulók a világháló segítségével tovább mélyíthetnek. A következő projekttalálkozó alkalmával pedig ismét együtt dolgozhatnak a programon, immár Portugáliában.

Fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.